Rojstvo

Včasih bi stekla na zrak in zakričala

Velikokrat slišim, da kdo reče, da si želi otroka, a še ni pripravljen. Odgovor je eden in edini. Na otroka ne moreš biti nikoli popolnoma pripravljen, ne glede na to koliko si ga želiš. Ne moreš vedeti, kako ti bo spremenil življenje, saj je vse odvisno od tvoje osebnosti in tega kako zahteven je dojenček.

Name je zelo vplivala že nosečnost, ki je tako rekoč iz danes na jutri spremenila moje življenje. Danes si mislim, da je to bilo zato, da se malo navadim (vsaj za odtenek ali dva) bolj mirno živeti.

Kdor me pozna, ve, da nimam obstanka, da rada delam 1001 stvar hkrati, samo, da se nekaj dogaja. Če je to povezano z ustvarjanjem, presenečenji ali pa “raziskovanji” pa še toliko raje.

Seveda je to zdaj zame ogromna sprememba. Iz včeraj na danes sem padla v neko rutino, na katero se pač moreš navaditi. Hranjenje, previjanje, približno osemkrat dnevno in še preostale stvari, ki sodijo zraven. Seveda vse krat dva.

IMG_9704

Kljub temu, da sta izredno pridni punčki, da veliko spita, da smo ujele nek ritem, ki se ga trudimo ohranjati, ni lahko. In kljub temu, da imam pomoč, bi včasih kar stekla ven na zrak in zakričala. 🙂

Ko slišim mamice, ki govorijo zgolj.. zaljubila sem v svojega otroka, popoln je, prekrasen je, jočem od sreče,.. si mislim: »Ali sem jaz čudna ali pa govorijo na pol. Je res tako “prav” in primerno govorit samo kako je vse ok in lepo ter prav? Ja res je lepo videti svojega otroka, a mislim, da skorajda ni mame, ki jo obdaja le ta misel.«

20841596_1811411435565606_1400577987_o

No saj ni važno… Hočem samo povedati, da mamice, ki občutite tudi kaj drugega kot neskončno ljubezen – nič ni narobe. Ne rabite biti zaslepljene od tistih, ki mislijo, da mora biti navzven vse popolno. Življenje nikoli ni popolno. Vsi smo kdaj potrti, jezni, razočarani, obupani, zlomljeni,.. vsi smo kdaj utrujeni in se počutimo nemočni. A saj veste kako pravijo in to ne brez razloga – po vsakem dežju posije sonce!

 In res je tako.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s