naš vsakdan

Pestra noč – zabava s prijateljico in krči

Naš dan trenutno izgleda tako: previjanje in hranjenje na tri ure. Torej osemkrat na dan, a vse krat dva.

Minea (večja in mlajša za tri minute) se ne preoblači rada, hrano kar golta, posledično bljuva, kupčki nama ne gredo najbolje, zato je z njo potrebno nekoliko več dela.Timea je nekoliko večja zaspanka, ki si za hranjenje vzame čas in ponavadi vmes kar zaspi, a ne čaka rada. Zato je, v kolikor se zbudita obe hkrati, ona prva na vrsti.

20170819_042729

Zadnje dni nas mučijo krči, ki se začnejo okoli devete, desete ure in trajajo nekje do enih ponoči. Pestro. Tu v večjem delu nastopi Mitja, saj je nekoliko bolj “skuliran” od mene, se ne vznemiri tako hitro in zato ju brez problema umirja hkrati. Priznam, pri tem delu gre meni nekoliko slabše, verjetno zato, ker ko pride do tega, me zgrabi nek “krč” in skrb kako pomagati obema. A verjamem, da bo čas prinesel tudi to.

Moja najboljša prijateljica je že v porodnišnici izrazila željo, da bi enkrat z njima preživela noč. Ker je bila včeraj “fraj”, sem jo povabila, da pride k meni in ostane  na nočnem partyu, mojega Mitja pa “pošljeva” spati v dnevno sobo, da se malo spočije.

In kaj je komentirala Tjaša po noči?

Noč je bila pestra. Timeo so mučli krči do 1 ure zjutraj in ko vstajaš na 5 minut, da jo potolažiš in s tem seveda preprečiš, da se zbudi Minea, ni enostavno! Ampak sva se organizirali in se je vsakič ena vstala 🙂 Definitivno drži, da je v dvoje lažje. Nato pa seveda hranjenje in končno zaslužen spanec. No… do naslednjega joka. 🙂

20170819_042846

Najboljši občutek je, da sem vsaj malo pripomogla k temu, da lahko Tea zatisne oči za kakšno urco več kot ponavadi! In da Mitja prespi v miru noč in gre naspan v službo.

Najhujši pa je tisti občutek, ko lahko poskušaš vse, a ne moreš potolažiti otroka, ko ga mučijo krči. No še huje je, ko istočasno jokata obe. Takrat se lahko še samo razjočeš zraven!

Glede na to, da še nimam svojih otrok, je to bila zanimiva izkušnja, ki jo z veseljem ponovim.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s