Rojstvo

Tako je potekala izbira imen za pikici

Skoraj vsak dan se najde nekdo, ki me vpraša, kje sva z možem našla imeni za najini dvojčici. 🙂 Pa da razložim tudi vam…

V prvem letniku srednje šole, mi je postalo všeč ime Minea – ne vem kje sem ga slišala. Všeč mi je bilo tako, da sem se v najstniško pubertetniških letih zapičila v idejo, da se želim iz Tee v Mineo preimenovati tudi uradno. Seveda tega moji starši niso podprli. Pravilno! Zato sem si nadela vzdevek: Tea Minea. Moram reči, da me je tako klicalo kar nekaj oseb. Sedaj velikokrat od njih slišim, da so si mojo srednješolsko “ime” zapomnili in da so bili prepričani, da bo ena izmed mojih hčerk nosila to ime.

Odkar sva z Mitjem skupaj, torej že 7 let, sva imela izbrano ime tudi za fantka in sicer Tim kot Tea In Mitja. Torej ni zakomplicirane razlage, kako sva prišla na ime Timea“poženščila” sva Tima. 🙂

Mitja si je želel Maria in Lucia. Ko mi je to rekel, sem bila 100% prepričana, da se zabava, vendar se ni. Oprostite mi vse, ki nosite to ime, a ko sem si predstavljala svoji štrucki, mi je bilo jasno, da ni “šans”, da ju tako poimenujeva. Tako je začel nastajati seznam drugih imen, ki so nama všeč, mislim, da pri naslednjem otroku ne bo težav, saj so nama ostala skupna imena, ki so nama všeč: Lina, Julia, Taj in Teo.

Vglavnem.. Mitja ni bil najbolj navdušen nad Mineo in Timeo, a na enem izmed ultrazvočnih pregledov, je bilo opaziti, da ima manjši plod – plod A, slabše pretoke, zato sem bila v 29 tednu nosečnosti zadržana v porodnišnici, kjer sem dobila tudi dve injekciji za hitrejše zorenje pljučk. V tistem trenutku mi je sam od sebe rekel, naj bota Minea in Timea. Toooooooooooo!

21014492_1817947364912013_1764783911_o

Sama nimam nikoli obstanka, tako nekako kot je bil moj plod B, ki je veliko več brcal od ploda A, videla sem tudi kako se je obračal. Zato ni bilo dvoma: plodu B bo ime Minea =). Timea, torej plod A, je ležala nižje, njo sem le redko čutila, vseskozi se mi je zdela mirnejša. Ne vprašajte me, kako je danes… Mali Timei se že sedaj vidi, da je pravi vragec (po atiju seveda), Minea pa je kar veliko nasprotje.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s