naš vsakdan

“Stari, delajva se, da obvladava situacijo!”

Včeraj sta Timea in Minea imeli prvi pregled pri pediatrinji. Dve uri preden smo se odpravili od doma, sem jima naredila nego in lepo – enako oblekla. Ko smo se odpravljali pa sem ugotovila, da je ena polulana čez hlače. Ker želim, da sta oblečeni isto, je bilo pač potrebno preobleči obe. 🙂 Nato se odpravimo peš od doma, saj imamo do tja le 15 minut.

Pred vstopom v ambulanto se greva kviz katera je katera, da si ne narediva sramote pred zdravnico. Če imata kapici na glavi, težko ločiš. 🙂 V ambulanti sva ju morava sleči in sedaj se je žurka šele začela. Samo spogledala sva se, saj nisva mogla verjeti, da sta najini pikici sposobni česa takega! Adijo kakšni zvoki, čisto neutolažljiv jok. Mitju sem samo namenila pogled: “Stari delajva se, da obvladava situacijo!”

21267620_1831694893537260_28888255_o

Obe so stehtali in izmerili. Timea je velika 46,5 (41) centimetrov in težka 3085 (1700) gramov, Minea 49,5 (43) centimetrov in težka 3310 (1990) gramov. Nato je pediatrinja pregledala in preverila njune reflekse. Najprej je bila na vrsti Timea. Ko se je malo umirila sem Mitju rekla naj mi da Mineo on pa naj do konca uredi Timeo, saj sem videla, da je bil že celi moker, ker ni vedel kaj še storiti, da jo umiri. Prav zabavno vam povem! 🙂 Dobili sta napotnico za razvojno ambulanto, tako kot vsi nedonošeni otroci. Začnemo v oktobru.

Menjavo adaptiranega mleka je pediatrinja odsvetovala, saj meni, da lahko s tem naredimo več škode kot koristi. Rekla je, da je pač potreben čas, da se vse tako razvije kot se more, saj se zaradi nedonošenosti ni. Nevem, bova videla kaj bova storila, saj imata krče skoraj po vsakem obroku. Naročila ju bom na Bownovo terapijo in upajmo, da bosta med tistimi, ki jima bo pomagala.

21247855_1831694890203927_1444179420_o

Ja.. s to težavo se srečujemo povsod..

Naše jutro smo pestro začeli, z enournimi krči. Kar huda zadeva, če si sam doma pa ob tem še “mamica dvojčic začetnica”. Včasih se sprašujem, zakaj nimamo treh rok? 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s