naš vsakdan

Življenje se mi je obrnilo na glavo

Ura je 3.00 ponoči, ko povsem budna pišem ta blog. Ja.. včasih ga pišem na pol v spanju. A danes sem si lahko privoščila malo več spanja, saj babi jutri ne gre v službo in je tako prevzela prvo hranjenje po polnoči. Joj kaki užitek je spati dobre štiri ure v celem kosu! 😇 To kar se ti zdi samoumevno, dokler ne postaneš mama. Ne moreš pa verjeti, kako se telo navaja na nov ritem.

Vsak dan sem bolj navajena na dejstvo, da sem dobila otroka. Dva otroka. 😊😊 Ne, ne rodiš s to miselnostjo (vsaj jaz se nisem), čeprav nekatere mamice to tako predstavljajo. Iskreno? Pojma nimam zakaj. Včasih se sprašujem ali sem jaz res manj materinski tip ali pa ene močno pretiravajo in olepšujejo kako je postati mama. Nima smisla. Sama bi bila 100x raje pripravljena na to kakšni so lahko občutki po porodu, kakšna je po porodu čustvena stabilnost in podobno.
 20170901_175636
Na prste ene roke lahko preštejem, koliko punc poznam, ki so same od sebe upale priznati, da ni lahko. Je lepo, ampak tudi težko. Težki so predvsem začetki. Več ali manj se ti življenje postavi na glavo, vsaj dokler si ga ne začneš “postavljati nazaj”. Meni se je življenje popolnoma spremenilo. 🙂
Moja služba je novinarstvo – Maribor24.si. Vedno sem se polna adrenalina odpravila na požar, prometno nesrečo,.. Ko mi je “zapasalo” sem se vsedla v avto in odpeljala na pijačo. Redkokdaj sem bila doma, polno me je bilo povsod. Mož me nikoli ni omejeval. Sedaj pa sem se znašla pretežno s pleničkami in flaškami v rokah.
In potem naj rečem, da to sprejemam čisto “na izi”? Ne, ne morem. Srečo imam, da imam moža in družino, ki mi “privoščijo”, da občasno zadiham sama ali pa s kakšno prijateljico za uro, dve ob dobri kavi. Vsa čast tistim, ki imajo 24 ur le otroka, otroka, otroka in ki pravijo, da ne potrebujejo časa zase. Samo zanima me, koliko jih je iskrenih? 🤔 Če si vzamem nekaj trenutkov zase, mi je potem dosti lažje s pikicama, saj se jima lahko več posvetim.
1504293261131
Včeraj sta Timea in Minea spoznali teto Simono, teto Barbaro in sestrično Lano. Mami pa je po dolgem času uživala v peki peciva.
Da vidimo kaj nam prinaša ta vikend.
Pozdravček

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s