naš vsakdan

“Minea. Mislim da. Ne ni Minea. Timea je. Al je Minea?”

Vsak dan, večkrat na dan je pri nas doma aktualen “kviz” ugani katera je katera. Kljub temu, da je med njima 200 gramov razlike, na trenutke le težko ločiš katera je katera – dokler se ne poglobiš v detajle. Sicer ima vsaka svoje znamenje, a to vidiš zgolj, ko sta nagici. Timea ima na hrbtu malo večje znamenje, zdravniki pravijo, da lahko v letu dni izgine, ali pa čez čas zbledi in se zmanjša. Minea pa ima pod palcem na nogi drobno pikico. Sicer jo lahko trenutno ločimo tudi po tem, da Timea na enem delu nima las- tam kjer je imela infuzijo.

333

Del, kjer Timea nima las. V živo je bolj opazno.

Nekaj primerov: 

wwwwwwww

Sašo (dedi): Za mene sta Mi pa Ti. Sem že mislil, da sem “pogruntal” razlike in ju ne bom več menjal, samo me vedno znova presenetita.

Marko (boter): Minea ima temnejše in gostejše lase, raje ima dudo kot Timea. Še pred časom sem ju z lahkoto ločil, sedaj pa vedno težje, saj sta si vedno bolj podobni.

Tjaša (botra): Jaz ju lažje prepoznam, ko jokata. :p Timea ima višji ton kot Minea. Če nista čisto skupaj imam velikokrat pomisleke katera je katera. Pač začnem iskati razlike. 🙂

Marina (babi): Do prvega meseca sem ju ločila po velikosti in obliki glave, sedaj pa se velikokrat zmotim, sploh, ko je tema. Trenutno se orientiram po laseh, Minea jih ima več.

Mitja (ati): Jaz ju ločim po levi in desni. 😀 Jaz Timei vedno odlagam na levo. In zato je ona za mene leva, Minea pa je desna. Ampak vi me kdaj zafrknete pa ju ločite!

Tudi pri mamici ne gre brez težav

Da ne boste mislili, da jaz nimam kdaj težav, predvsem ponoči, ko ju hranim. Včasih si morem prižgati telefon, da posvetim, katero imam v roki. Sicer je med njima veliko razlik, ki na prvi pogled niso tako opazne, a mislim, da bo njun različni karakter vedno bolj viden. Timea je vedno neučakana, zato je vedno na vrsti prva, če je le možno. Če se slučajno zgodi, da se Minea zbudi pred njo, se joče na ves glas. V kolikor na vrsto čaka Minea, je veliko bolj strpna.

Ko ju krči, Minea bolečino nekako drži bolj v sebi, vidim, da jo zvija, a bolj stoka kot joka, Timea pa kriči koliko gre. Zanimivo, da so do sedaj to, da je Timea večji vragec, že več kje opazili. Je veliko bolj nemirna, pri preiskavah je z njo več »težav«. Minea se rada kopa, Timea nikakor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s