naš vsakdan

Monotonost me kdaj “ubija”, a moji pupiki odraščata

V petek je bil mesec dni kar smo doma pri mojih starših, kjer začasno živimo in včeraj dva meseca, odkar sta Timea in Minea prišli na svet. Čeprav se mi včasih zdi, da čas nikamor ne gre, ob trenutkih kot je ta, vem, da temu ni tako.  Včasih si želim čas prevrteti naprej, čeprav me nihče ne razume, spet drugič bi trenutek zamrznila.

21584449_1844880902218659_1913236478_o

Priznam, da me kdaj monotonost “ubija”. Vstanem, previjem eno, jo nahranim, previjem drugo, jo nahranim, sta malo budni in se “družimo”, spita, potem pa “jovo na novo”, celi dan. Če je sreča, zaspita kakšno uro skupaj, velikokrat pa se zgodi, da je ena budna, druga spi in nato se po naslednjem hranjenju “obrneta”. Morda sta se dogovorili, da more ena vedno stražit in paziti na mamico? 🙂 Kakšni so njuni dogovori, vesta samo onidve.

No zaenkrat pa ju morem pohvaliti, da sta ponoči zelo pridni. Malo se sicer “namučimo” zvečer, ker preden zaspita, verjetno štejeta do 50 – na način, da iz ust mečeta dudi in jo nato ponovno želita, po vsej verjetnosti izmenično. Ponoči se sicer še vedno zbujata lačni na maksimalno tri ure, a nato pridno zaspita nazaj. Zjutraj okoli 7. ure imata dovolj “lenarjenja”, takrat ju prestavim na posteljo, dvignem rolete in prižgem radio. To počnem že vse od prvega dne kar smo bile skupaj v porodnišnici.

21585616_1844856055554477_553110262_o

Včeraj smo doma praznovali njuno drugo mini svečko. Čeprav sem pri prvi dejala, da bom naslednjo torto spekla sama, tega nisem izpolnila. Ponjo je šla v trgovino babi. Seveda nista manjkala niti bodoča boter in botra. Za njun drugi mini rojstni dan pa bo v spominu zagotovo ostalo nekaj posebnega. Minea se je prvič s smehom odzvala botru Marku. Neverjetno. Poleg tega, sta začeli postajati vedno bolj radovedni, Timea je mirno ležala in gledala okoli sebe, Minea se je celo stegnila proti viseči igrački.

Ja dejstvo je, da moji punci odraščata…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s