naš vsakdan

Včasih iz neke stvari naredim celo dramo – dan za prvo cepljenje

Napočil je dan, ko sta bili Timea in Minea na vrsti za cepljenje. Tjašo sem prosila, da gre z nami, saj si nisem znala predstavljati kako bo to potekalo. Prav tako me je skrbelo, kako bi obe, v primeru hudega joka, potolažila in ju nato “pobasala” v avtomobil in se odpravile domov. Ker sem vedela, da nisem sama, mi je bilo veliko lažje.

20171018_130806.jpg

Ob prihodu v zdravstveni dom je bilo opaziti nekaj otrok. Predvidevala sem, da zdravih, a sem že čez nekaj trenutkov slišala, da temu ni tako. Med malčki, ki so bili na pregledu, je bila tudi mamica, ki je v čakalnici sedela z bolnim sinom. To sem slišala po tem, ko je povedala sestri, da se slabo počuti, driska ima vročino, bruha… Dobro… priznam, da se mi je fantek zasmilil med tem, ko ga je mamica stiskala k sebi…ampak.. a ni logično, da bi najprej poklicala in vprašala kdaj ga lahko pripelješ? Saj imajo verjetno urejeno tako, da ločeno sprejemajo zdrave in bolne otroke?

Sestra jo je nato vljudno prosila, da se vsaj odstrani v del kjer ni nikogar, saj ni urejenih posebnih prostorov, kjer bi ločili bolne in zdrave. Aha. Bravo. Torej je normalno, da se bolani in zdravi otroki igrajo skupaj, dotikajo istih igrač, previjajo na isti previjalni mizi in vse kar je možno. Obdajali so me mešani občutki, po eni strani sem si mislila svoje, po drugu strani se mi je ženska zarad sina smilila. Jaz pač… Včasih iz neke stvari naredim celo dramo. Ampak na kaj vse postaneš pozorn, ko imaš otroka. Na stvari, na katere prej nisi niti pomislil.

1508366155648

Vglavnem… pred cepljenjem sta imeli Timea in Minea preventivni pregled, kjer so ju izmerili, stehtali, sledil je tudi pogovor z zdravnico. “Obveznega cepljenja danes za Timeo ne bo,” je dejala sestra in pojasnila, da je za cepljenje potrebno, da ima otrok 5 klogramov. Timea, bolj drobčkena pupa pa jih ima šele 4,5. Za njo so stehtali še Mineo . Veliko težja od sestrice, a kljub temu nekoliko premalo za cepljenje. Manjkalo je okoli 50 gramov. Njena teža – 4950 gramov. Cepljenje je prestavljeno za mesec dni.

No z Mitjem sva se odločila, da ju cepiva tudi proti rotavirusu. To ni vezano na težo, zato sta cepivo, ki je v obliki sirupa, prejelj preko žličke včeraj. Timea ga je “zmazala”, Minei je bila bolj zanimiva sestra, smejala se ji je in zato se je “zatikalo” pri zaužitju, z nekaj truda je tako cepivo spila tudu ona. Cepivo je sicer plačljivo in znaša cca. 75 evrov na eno, za eno dozo, potrebni sta dve. Po cepljenju k sreči ni bilo nobenih težav in sprememb.

Moji veliki “babiki” sta še en pregled preživeli brez joka❤🤗.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s