naš vsakdan

Ko sem jo pobožala in pogledala ter videla zrklo, ki je zdrsnilo ven, sem začela kričati

Našo psičko Jano sem vam v enem izned blogov že predstavila. V našem življenju pa je še ena psička, 9-letna shih tzujka Belka. Pred njo smo imeli maltežanko Belo in mešanko Piko in Belka je izpeljava njunih imen. Le nekaj dni po smrti Bele smo se odločili za novo psičko. V hišo je prinesla novo energijo in veselje. Bila je tako majhna, da sem jo lahko nosila v dlani. Še se spomnim kako je bila nagajiva in nerodna pri hoji. ❤🤣

Že hitro je bilo ugotoviti, da je nekaj posebnega, saj ji začasni zobje še niso izpadli, pa so ji zraven že zrastli stalni. 🤣 Ko je bila stara dve leti, sem se preselila k Mitju, Belka pa je ostala pri mojih starših, s katerimi se sicer skoraj vsakodnevno videvamo. Moja dva sta se tako navezala na njo, da sem jo komaj dobila na počitnice.

Z Jano sprva nista šli najbolj skupaj, verjetno ker je Belka starejša in ji ni toliko do igre, poleg tega rabi svoj mir. Jana pa je polna energije in vedno za, da se nekaj dogaja. Razlika med njima je ogromna. Belka ima slabih šest kilogramov, Jana 30 več. Ko smo se začasno preselili k mojim, pa se je zgodba spremenila, vseposod tičita skupaj, naenkrat celo spita skupaj, iščeta ena drugo po stanovanju, skupaj prosita za hrano in priboljške.

20171009_121634

V soboto popoldne sta noreli in se lovili ter igrali z vrvjo in prišlo je do nezgode. Jana jo je “butnila” s taco ali igračo in očitno Belko udarila pod takim kotom, da ji je zaradi pritiska izstopilo oko. Če nebi Belke dvignila k sebi še sploh nebi ugotovili, da se je kaj zgodilo. Ko sem jo pobožala in jo pogledala ter videla zrklo, ki je zdrsnilo ven, sem začela kričati.

Mama in ata sta jo hitro “pobasala” v avtomobil in odpeljala k dežurnemu veterinarju. Bila sem živčna za pop***it. S Timeo in Mineo smo hitro malo potelovadile, skopala sem ju in dala spat. Brez težav sta zaspali, kar sicer ni običaj. Izgledalo je kot da sta vedeli, da se nekaj dogaja in me nista želeli dodatno “jeziti”.

Veterinarji so Belko pregledali, ji dali narkozo in operirali. Oko so ji vstavili nazaj v očesno jamo in veki prišili skupaj. Po koncu operacije sta jo mama in ata pripeljala domov. Zaradi narkoze je še nekaj ur spala.

Kaj bo z njenim očesom bo znano prihodnji ponedeljek, ko ji bodo odstranili šive. V nedeljo in včeraj je imela kontrolo, dobila je antibiotik in inekcijo proti bolečinam. Ničesar niso želeli obljubljati, saj imajo različne izkušnje. Zgodi se, da se oko “lepo zasidra” in pes brez težav vidi, imajo pa tudi primere, ko psički oslepijo in je potrebna odstranitev očesa. Upam in držim pesti, da slednje ne bo potrebno pri nas. 🐞

Belka se k sreči dobro drži, se normalno giblje, prehranjuje, le opaziti je, da pogosteje išče bližino. Med tem, ko pišem ta blog se z Jano tiščita pri mojih nogah, pikici pa še počivata v kinderpetu.

20171022_080332.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s