naš vsakdan

Takšen je razplet Belkinega očesa…

Kaj se je zgodilo pretekli teden že veste. No tisti, ki ne… V soboto popoldne sta Jana in Belka noreli in se lovili ter igrali z vrvjo in prišlo je do nezgode. Jana jo je “butnila” s taco ali igračo in očitno Belko udarila pod takim kotom, da ji je zarad i pritiska izstopilo oko. Če nebi Belke dvignila k sebi še sploh nebi ugotovili, da se je kaj zgodilo. Ko sem jo pobožala in jo pogledala ter videla zrklo, ki je zdrsnilo ven, sem začela kričati.

23107150_1905747309465351_1928595896_o

Veterinarji so Belko pregledali, ji dali narkozo in operirali. Oko so ji vstavili nazaj v očesno jamo in veko prišili skupaj. Po koncu operacije sta jo mama in ata pripeljala domov. Zaradi narkoze je še nekaj ur spala, a nato se je k sreči obnašala čisto normalno. Le boga revica se je v vse zaletavala zaradi “ovratnika”. V nedeljo in ponedeljek je imela kontrolo.

Danes bi moral biti dan D, ko bi morali odstraniti šive. A to se je zgodilo že včeraj zjutraj, saj se ji je v soboto pričelo oko razpirati. Dobila je kratko narkozo, veterinarka je prerezala šive in pregledala oko. Dejala je, da je super, da se je lepo prijelo, da ga lepo premika in da ni videti, da bi bilo kaj poškodovana. Skratka z razpletom je bila več kot zadovoljna, mi pa še bolj. ❤ ❤

20171029_135745

Zahvala gre Veterinarski bolnici Maribor na Šentiljski cesti

posebej pa Marinki Planteu Simonič, dr.vet.med.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s