naš vsakdan

Noč v meni prebudi vso nerodo, ki jo premorem – zgodi se marsikaj

Noč ima svojo moč🤗🌙. V meni prebudi vso nerodo, ki jo premorem. Kar pa ni vedno slabo. Včasih se nasmejim sama sebi in takoj je tisto “mučno” vstajanje za odtenek lažje. Do polnoči še vse poteka “gladko”, nato pa se začne “komplicirati”.

Ko končno “padem” v spanec😴 in se zabubim pod odejo, jooook. Mati leti!💃 Včasih sem flaške pripravljala v kuhinji, sedaj se zvečer previjalna miza spremeni v “mlečni bife”. Termovka, mleko v prahu, stekleničke,.. pod nočno lučko včasih postopam kot da pripravljam kakšen zahteven koktejl.

Nato se zgodi marsikaj.. Recimo pozabim dobro zategniti pokrov in naredim poplavo. 👏Zgodilo se je že, da sem vsa “medla” in nemočna, med “šejkanjem” flaške le-to izpustila. S plišastim kužekom – nočno lučko se prične iskanje. Zanimivo bi se bilo videti na kameri kako se plazim med posteljo in kinderpetom.

Spraševala sem se tudi že “zakaj ne zagrabiš?” 🤔in ugotovila, da sem pozabila odstraniti pokrov flaške. 💪 V postelji po novem občasno spim kar z copati ali pa z očali in mi ni jasno kaj za vraga me tišči v glavo.🤔

Dobila sem tudi buško. 🤕Ker itak (moja slabost) ne znam vedno takoj zatisniti oči ampak morem preveriti kaj se dogaja v moji skupini avgustovk. No in med brskanjem zaspim s telefonom nekje 20 centimetrov nad obrazom. Auč…..

Včasih pride tudi do zanimivih pogovorov med mano in mojim možekom. 👰🤵Ga prosim, da me nadomesti in nahrani eno rundo on. “Mitja daaaj.. vstani. Nahrani Mineo prosim.” In dobim odgovor ja. Spi dalje. “Mitja prosim no😤.” Biser pa me vpraša, če mislim zdaj? “Ne majstor, prosim te za jutri ob 18.00, če me slučajno prideš “menjat.👹” Dogodivšin zagotovo ne manjka.

Sedaj sem hvaležna za vsako noč, ko sta lačni hkrati. Tako recimo v najboljšem primeru poteka hranjenje na tri ure. Ko se “zalomi” in “se odločita” vsaka po svoje, pa izgleda tako: hranjenje ob 22.30, 24., 1.30,.. 3.. in zjutraj sem videti hujše kot po kakšni žurerski noči.😨 Da, to lahko naredijo flaške mleka.

Ampak moji lisički zjutraj vso nočno situacijo znata še kako dobro “popraviti💖💖”. Obdarita me s številnimi nasmeški, ki vsaj do naslednje noči “izbrišejo” vse tiste težke nočne trenutke.

20171028_080849.jpg

Ja, to je ena izmed čarobnosti biti mama.❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s