naš vsakdan

Tako “padem” na izpitu…

Bliža se prva adventna nedelja, prazniki… v moji navadi je bilo, da sem že v začetku novembra že imela vsak detajl dekoracije stanovanja v glavi, darila za moje najbližje in prijatelje pa skrbno načrtovana. Ja. Bilo..🤣 Letos bo vse skupaj malo bolj spontano. V bistvu sem danes letela v trgovino po sveče za adventni venček, pa so v polovici trgovin že razprodane. Prosim? Skoraj sem ostala brez sveč! V glavnem.. ugotovila sem tudi, da se v trgovinah sploh več ne znajdem.

V nosečnosti sem opravljala le najnujnejše nakupe, preostalo je kupoval moj mož. Odkar sem rodila, pa se ponavadi odpravim v kakšno manjšo trgovino ali trgovino z otroškimi stvarmi, sicer pa največje nakupe opravlja moja mami. V petek sem imela “izhod” brez otrok v trgovino. V planu sem imela kupiti nekaj stvari za dom in pričeti z nakupovanjem božičnih daril, saj mi niti na pamet ne pade, da bi le-te nakupovala v največji božični evforiji čez nekaj tednov.

Ok.. teoretično dobro naštudirano, v praksi pa pogrnem. Preden sem šla od doma sem si rekla: “Danes ne bom šla v nobeno otroško trgovino. Uredila bom druge stvari.” Že ob vstopu v nakupovalni center “padem” na izpitu. Itak sem prvo zavila v otroško trgovino in po 20-ih minutah brskanja med policami, se spomnim: “Tea nisi zato tu! Bejži dalje. Nimaš celo večnost časa.” Ampak, kaj pa, če še vseeno najdem nekaj, kar Timea in Minea potrebujeta? Recimo kake nove hlače ali pa igračko? Nekaj ziher je!

Okej, spravim se dalje in pridem v Mercator. Kam prvo zavijem? Valda med otroške igrače! Čez nekaj časa se zalotim, da jima že podzavestno želim nekaj kupiti in da sploh nisem več navajena kupovati drugih stvari. Nadaljujem po trgovini in tavam kot kura brez glave. Obvladam nakupovanje plenic, robčkov, otroške kozmetike, itd.. potem pa je vmes kratek stik. Ne morem verjeti. Prej sem točno vedla v kateri vrsti je moj najljubši capuccino, Mitjeva najljubša bonboniera,.. kje se najbolj splača kupiti določene stvari za gospodinjstvo. Sedaj pa vem na kateri polici so plenice, ha ha!

Ja drage moje, tako se šopingiranje spremeni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s