naš vsakdan

Pregled v razvojni ambulanti

Pred tremi meseci smo imeli prvi pregled v razvojni ambulanti. Danes je sledila ponovna kontrola. Dan je bil že od jutra super.🙃 Po dveh “sitnih” dneh in nekaj težkih nočeh, ko sta pikici ogromno prejokali, sem spet nekoliko “zadihala”.🤗 Vesela sem, ko ju vidim nasmejani in zadovoljni, a dejstvo je, da vsi dnevi ne morejo biti takšni. Tudi odrasli imamo slabše dni in tudi mi nismo vedno super razpoloženi. Predvidevam pa, da so za njuno počutje, krivi zobki.😐 Rokice so ves čas v ustih, prav tako vsaka stvar, ki jima pride pod prstke, konča v ustih, povrhu vsega pa se ogrooomno slinita.

Popoldne smo se odpravili v mesto v zdravstveni dom. Ves čas sta bili budni, spremljali okolico in se smejali. Dokler nismo prišli v sprejemni prostor. Tam je Timea začela tako jokati, da sva jo z Mitjem uspela umiriti le za kratek čas, Minea pa jo je z zanimanjem opazovala in videti je bilo kot da se ji smeje. Vedno bolj je opaziti komunikacijo med njima. Pravijo, da enojajčni dvojčki le to razvijejo že v trebuhu.

Pediatrinja je najprej pregledala Mineo, nato še našo “pojočo” Timeo. Revica je bila od joka že čisto utrujena in komaj sem čakala, da je za nami, da se lahko umiri in v miru zaspi. Po pregledu nama je dejala, “da sta najini punčki pravi babi”, da sta zelo zrastli in da ni čudno, da še vedno jesta 7x na dan, saj hrano glede na hitrost njune rasti potrebujeta. Od rojstva sta težji za pet kilogramov in daljši 20 centimetrov. Le kdaj je tako minil čas?

Poleg tega je pohvalila njuno zanimanje za igračke, kako jih spremljata, se dotikata stvari okoli sebe in jih prijemata v roko. Po njenih besedah sploh ni opaziti, da sta na svet pokukali dva meseca prehitro. Najinega veselja verjetno ni potrebno opisati, saj ni lepšega kot to, da veš, da tvoj otrok lepo napreduje… 💖💖

20171206_164733.jpg

Pozdravček od Minee in mami med tem, ko Timea sladko aja.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s