Nosečnost

Prenos najinega malega zarodka

“Dolžna” sem vam nadaljevanje najine izventelesne oploditve. Ta se je po 5-ih dneh nadaljevala točno na današnji dan. Zjutraj sva se zgodaj zbudila in popila kavo. Z mislimi sva že bila v Ambulanti za neplodnost. Upala sva, da bo za naju resnično srečen dan.

14184450_1339515142755240_6099737920431280694_n

Ob 8.00 uri smo čakalnico napolnili pari, ki smo čakali na “naš” trenutek. Ginekologinja je vsakega sprejela in se pogovorila o tem kakšne celice oz. zarodki so se razvili. “Celica je super. Nastala je kvalitetna blastocista. Ostale bomo pustili do jutri, da vidimo kako bo in naknadno dobite javljeno koliko zarodkov smo zamrznili. Saj veste, potrebna pa je le ena prava.”

20161210_110343

Super, pozitivne besede, ki jih v tem trenutku še kako potrebuješ. Med tem časom, ko smo čakale, smo s puncami delile svoje zgodbe. Ena je v Maribor prišla iz Italije, saj je slišala, da je Ambulanta za neplodnost UKC Maribor ena najboljših v Evropi. Spet druga je prišla po dveh uspešnih IVF-jih še po tretjega, tretja se je trudila več let neuspešno,.. v glavnem, vsaka je imela svojo zgodbo. Ob nekaterih slišanih me je stiskalo v srcu, druge so mi vlivale pozitivo.

Vprašaš se zakaj? Verjamem, da so nam stvari usojene in da ima vse svoj razlog. A včasih res ni jasno, kakšen bi ta razlog bil? Nekateri pari, ki si otroke neizmerno želijo, morejo čez trnjevo pot, ki dobro preizkuša kako močna je zveza in poveže ali pa “razveže” pare. Za nekatere postopki predstavljajo velik pritisk in ni se mogoče kar narediti, da je vse ok, med tem, ko množično opazuješ nosečke, družine z vozički, tvoje naročje pa je še zmerom prazno.

V letih, ko sva se z Mitjem trudila zanositi, sem težko “sprejela” vsako nosečnost kolegic, prijateljic. Ne da jim ne bi privoščila, a vedno je bilo vprašanje: “Kdaj pa bova midva na vrsti?” Zaradi tega nisem imela slabe vesti, čeprav mi je Mitja večkrat dejal, da ne smem tako razmišljati. A ženske smo pač ženske. Velikokrat zadeve jemljemo mnogo bolj osebno.

16602414_1560077090699043_2435089150154753758_o

Da se vrnemo nazaj… vstavitev zarodka, je bila izredno hitra. Med tem, ko sem se vlegla na ginekološki stol, sem nad seboj na ekranu opazovala najin “mali zarodek”. S tanko cevko so mi zarodek vstavili pod vrh maternične votline. Po prenosu sem morala še eno uro odležati, nato pa sva se po nasvetu drugih v postopkih, odpravila na lignje. 🙂 Svetovali so mi počitek in izogibanje večjim naporom. Trikrat dnevno sem morala jemati hormon progesteron v obliki vaginalet. Ta naj bi  pripravil maternično sluznico na vgnezditev zarodka in vzdrževal nosečnost.

20161210_123411

23. decembra, so me naročili na krvni test. Ta datum je ostal zamolčan vsem mojim domačim, tudi Mitju. Zaupala sem se le eni osebi in to je moja soseda Martina. Zakaj? Izveste v enem izmed prihodnjih blogov. 😉

One thought on “Prenos najinega malega zarodka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s