naš vsakdan

Grimase ob prvem poskusu goste hrane

Že pred mesecem in pol je pediatrinja svetovala, da počasi začnem z uvajanjem goste hrane. Podala je nekaj osnovnih informacij kako pričeti. Iskreno se mi je pri še ne dopolnjenih petih mescih, zdelo mnogo prehitro. Zato sem se odločila, da še mesec dni počakam. V tem času sem jima poskusila dati edino riževo kašico za zgostitev mleka zvečer, z željo, da bo njun želodček bolj poln in posledično, da bosta kakšno uro dalje spali. Brez uspeha.

Konec leta, sem vsak dan prestavljala pričetek uvajanja, nato pa se odločila, da začnemo s 1. januarjem. Neka nova prelomnica, ki sovpada s pričetkom novega leta. Kot sem že v preteklih blogih omenila, dam veliko na številke, datume,.. No, na novoletne zaobljube pa bolj malo, saj mi do sedaj še nikoli ni uspelo, da bi se jih držala.

Ne vem zakaj sem si predstavljala, da bo to šlo nekoliko bolj enostavno, v teoriji se mi je zdelo, a praksa je pokazala ravno obratno. Ker še nimata stolčkov, sem prosila botro in prijateljico Martino, da mi pomagata. Vsaka je v naročju držala svojo, jaz pa sem prekuhala korenček, ga skoraj popolno zmiksala, nalila v čudovit hello kitty krožnik in pričela.

Najprej je bila na vrsti Timea, ki za nič na svetu ni želela odpreti ust, ko se je z jezikom dotaknila korenčka, pa grimase, kot da sem ji ponudila limono. Poskusila sem dva, trikrat, nato pa prenehala.

26609949_1995118443861570_1812386628_o

Minea je nekoliko bolj z zanimanjem opazovala žlico in odprla usta, a prav tako ji okus korenčka ni bil prav nič všeč. To je več kot opazno tudi na fotografijah, ki jih je med tem posnel Mitja.

26609734_1995118447194903_1887116767_o

Vsaka stvar potrebuje svoj čas in neumno je bilo, da sem pričakovala, da bodo že prvi dan kakšni uspehi. Danes je četrti dan, po treh dneh korenja, sem se odločila, da bom jima danes ponudila bučko, me zanima kako bosta navdušeni nad njo.

Kako pa ste vi uvedli gosto hrano?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s