naš vsakdan

Predstavljam vam sebe, na nekoliko drugačen način

Odločila sem se za malo drugačen blog. Predstavljam vam sebe, na nekoliko drugačen način..☺

Največ na svetu mi pomeni družina.  Takoj za njo so prijatelji. Rada sem v družbi, rada govorim, rada imam družabne igre, samo… če greste v kino, me raje pustite doma. Kina ne maram, niti filmov, serij.. dokler nisem rodila, sem imela pod kontrolo vse mehiške limonade, potem je TV šel v pozabo. Do pred par dni nazaj, ko sem začela gledati turško nadaljevanko Mama.

Imam 11 let starejšega moža, s katerim sva skupaj osmo leto, pred letom in pol sva se poročila. Če bi vedela koliko je star v resnici, ko sem ga spoznala, verjetno danes ne bi bil ob meni.

Ne maram poletja, no.. razen tistih nekoliko manj vročih dni. Moj najljubši letni čas je jesen, sledi mu pomlad. Zimo imam rada samo tisti teden, ko je božič ( če je sneg ).

Po izobrazbi sem kozmetičarka. Študirala sem na Fakulteti za varnostne vede, a mi do konca študija manjka še en izpit in diploma. Želela sem si postati kriminalistka. Trenutno me veseli novinarstvo – delam za spletni medijski portal Maribor24.si.

Ne nakupujem rada, no vsaj oblačil ne. To mi je muka. Z mano it po nakupih – neee. Sem takšna nakupovalka, ki pride v trgovino, se počasi zavrti 360 stopinj, v tem času preskeniram vso trgovino, če mi kaj pade v oči pogledam, drugače pa že šibam dalje. Po drugi strani pa sem magnet za popuste. Ne morem si pomagati, če znižane stvari vidim še preden vstopim v trgovino.

Imam veeeelika stopala! Nosim številko 42/43. Tako, da imam velike težave z obutvijo. O kakšnih petkah ali pa bolj “stajliš” teniskih, lahko le sanjam.

Obožujem fotografije in pridno polnim albume. V zadnjih petih letih, verjetno ni meseca, ko nisem dala razvijati slik. To mi res ogromno pomeni. Verjetno imam to po mami.

Rada imam dobro kavo, ob večerih pogosto pijem čaj. Ne maram vina, moja najljubša alkoholna pijača je whiskey. Najljubša jed: lignji (ostalih morskih jedi ne jem) in špageti.

Obožujem organizacijo, okraševanje, dekoriranje, pripravljanje presenečenj, peko tort in peciva. Vedno najdem neki razlog, kaj moramo praznovati in nato že študiram o “detajlih”.

Obsedena sem s pralnim in pomivalnim strojem. Prva stvar zjutraj, ki jo naredim je, da zalaufam pralni stroj. To enostavno pač morem narediti. Sicer imam rada čisto in pospravljeno, a odkar živim s starši in je vedno polna hiša in polno stvari vsepovsod, je ta moja “obsesija” na mirovanju.

Ne znam držati jezika za zobmi. Res ne. Imam dolg jezik, ki me velikokrat prehiti. Rada sem direktna, čeprav enake mere direktnosti, ki jo dajem, ne sprejemam dobro. In ja, nisem svetnica, tudi pošinfati znam.

Ne maram mačk in velikih psov, celo življenje smo imeli male kužke. No, moja Jana, dolgodlaka nemška ovčarka je izjema. Njo obožujem. In ni mi žal, da sem popustila Mitji. Pa tudi mojo Belkico, shih-tzujko imam zelo rada. Stara je devet let!

Ne maram adrenalinskih zadev, za mene je adrenalinski maksimum, ko letim na prometno nesrečo, požar… Imam izredno razvit sluh za sirene. Slišim jih že na daaaaleč. No- to je točka, ki jo malo pogrešam odkar sem mama.

Moja najljubša barva je črna. Takoj za njo sprano črna. Potem morda kakšna rdeča. Moda me ne zanima, najbolj fajn mi je v trenerki.

V zadnjih letih sem se zredila 40 kilogamov. Sicer imam še vedno lepo postavo. Samo ker sem se vstrašila za njo.. Sem jo raje obložila z mehkim, da ji ne bo hudega. V bistvu sem se ravnokar nardila, da mi je smešno, čeprav mi itak ni. Ampak ajde…

Ne maram športa. Pomojem sem edina, ki je dobila za preval dvojko v šoli. No.. vbistvu ni bil čisto preval, sem pa vsaj nakazala, da ga bom naredila. Rada igram edino odbojko, čeprav se drugi bojijo igrati z menoj, ker ne uporabljam prstov ampak igram s pestmi.

Ne potujem rada. Najdlje sem bila v Grčiji. Ko me je mama vprašala kak se mi zdi, sem rekla, da isto ko na Hrvaškem. Na morje gremo vedno v kemp, kjer imamo prikolico. Rada grem tudi v kakšne termice. Očitno je pol moje duše penzionist.

Obsedena sem s telefonom. Pa ne samo s telefonom, nasploh s tem, da nekaj morem delati. Vedno nekaj najdem – sem hiperaktivna. Očitno sta to moji hčerki vzeli resno in zato ponoči ne spita – da ma mami kaj za delat.

Zdaj pa sem se prisilila, da se zaustavim s pisanjem, ker ne vem kam bi prišli….😂😂

Pa pa❤

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s