naš vsakdan

Vozniki dragi, prehodi za pešce niso za okras

Jaz bi res rabila posebej kategorijo “jamranje”. Če pa res! Jezna sem! Sama sem voznica avtomobila in zadnje čase vse več peška z “dodatkom” – ogromnim širokim vozičkom v katerem se skrivata dve pikici. Ne bom rekla, da ga kdaj kot voznica ne “poserem”. Tudi jaz sem se kdaj sparkirala na pločnik, ker sem mogla nekam leteti, pa si nisem vzela časa, da bi poiskala parking. Res je tudi, da morda nisem študirala tako kot sedaj, ko imam otroke. V bistvu prevečkrat ne pomislimo na kakšne stvari, ker so nam pač same po sebi samoumevne… Pa pustimo to, to je zgodba za sebe…

V soboto sem se res razjezila nad vozniki. Bili smo na sprehodu, z nami tremi je bil tudi Mitja in naša Jana. Na enem izmed prehodov smo čakali več kot pet minut. Halo? Pa dobro no? Od tolkih avtomobilov jih je 90 odstotkov namenilo pogled k nam, nihče pa ni ustavil. Kaj res? Nisem mogla verjeti. Sama vedno ustavim, po navadi še z roko nakažem, da naj prečkajo, ko sem pa jaz tista, ki mi kdo ustavi pa dvignem roko in se zahvalim. Slednje sama sicer redko doživim, ko pa, pa se mi zdi zelo lepo. Sploh, ko ti kdo poleg tega še nameni nasmeh. To je ena izmed stvari, ki ti lahko polepša trenutek. No in v soboto smo morali prav izsiliti “prednost”. Mitja je stopil naprej na prehod, da voznici ni preostalo drugega kot da ustavi. Za povrh pa nam je namenila jezen pogled, ker mora revica nekaj sekund počakati.

Zadnjič sem dobila na prehodu pravo “porcijo”, ki še mi nekaj časa ni šla iz glave. Imela sem zeleno na prehodu za pešce, prav tako pa voznik, ki je zavijal. In očitno sem se mu zdela tako počasna, da mi je potrobil in nakazal, da naj pospešim. Valda, voziček je na raketni pogon. Itak veliko prehodov nima lepo urejene klančine in je včasih spraviti voziček čez cesto prava umetnost.

V glavnem.. vozniki prosim vas, naj vam ne bo tako težko ustaviti na prehodu za pešce, vzelo vam bo samo trenutek. Pešci, vam pa naj se ne bo težko zahvaliti – verjamite, da nekateri vozniki to zelo radi vidimo. Faking hvaležnost, ki vam jo večini prevelikokrat zelo primanjkuje!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s