naš vsakdan

Kako je z “ločevanjem” stvari pri dvojčkih

Pred dnevi sem dobila vprašanje bralke, ki jo zanima, kako je z “ločevanjem” stvari pri dvojčkih. Obljubila sem ji, da na to temo napišem blog..

Sicer ne vem kako imajo druge mamice dvojčkov, a jaz sem prva dva meseca konstantno gledala: ta flaška je od Minee ( imela sem ju celo označene z nalepkami živali 🐼), ta duda je od Timee ( sedaj sem se spomnila, da morem poiskati njuni prvi mini dudi in ju shraniti za spomin🤔 ), tu leži Minea ( npr. vedno desno ), tam Timea… No potem sem ugotovila, da si s tem samo kompliciram lajf😂! Jaz sem sicer po naravi velik komplikator, a z rojstvom mojih pikic, sem se pač morala malo prilagoditi in dojeti, da z nepotrebnim kompliciranjem, škodim sama sebi. Mogoče to v prvem trenutku ni videti kot nekaj kaj ti komplicira trenutke, a meni zagotovo je. Da bi vedno razmišljala tebi morem dat piti s te flaše, tebi s te, hodila 20x na dan splahnjevati dude, ker ne vem katera je od katere,..

20180126_074853

Kako je videti danes? Popolnoma obratno. Imata skupno štiri flaške za hrano in dve za vodo oz. čaj. Čez dan jih po uporabi splahnem z vročo vodo in počistim s ščetko, steriliziram pa vse skupaj na nekje dva do tri dni. Vsak dan sicer pripravim dve steklenički s pijačo, a to zgolj zato, da ju imam pri roki ( eno v dnevni, drugo v otroški sobi ). Nikoli zato, da bi vsaka pila iz svoje flaške. Tudi dudi nista označeni. No sicer ju v kinderpetih tako ne morem menjati, ko smo na sprehodu jih zaprem s sponko, se pa zgodi “menjava” v stajici ali na podlogi na tleh. Pač uporabim katera pride prva pod roke, pa ali je to A ali B duda. Pri hranjenju z gosto hrano ju zaenkrat hranim iz istega krožnika in z isto žličko.

20180125_152032.jpg

Ne rabim pametnih nasvetih o bacilih itd.. kaj vse še bosta imeli v ustih! Duda svoje sestre je še najmanj. Meni osebno je to kompliciranje v tem trenutku odveč. Ko bosta malo večji pa bosta tako vedeli katera flaška je od katere. 😊Prav tako je z oblačili, nogavičkami, copatki in igračkami. Vse imata enako, a skupno. Vse imam zloženo v omarah in predalih po dve skupaj. Edino ninici za spanje imata vsaka svojo! ❤

20180119_154229.jpg

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s