naš vsakdan

Prvič od doma z le eno žabico

V torek sva bili s Timeo na Pediatriji, saj je imela pregled materinega znamenja, ki se ji je na hrbtu pojavilo nekaj dni po rojstvu. Gre za izrastek krvnih žil, ki se imenuje hemangiom. Čeprav so načeloma neškodljivi, sem pediatrinjo prosila za pregled pri strokovnjakih na tem področju. Res nenavadno je od doma it z enim otrokom. 😂 To je namreč prvič, da je ena ostala doma..

received_10210924918228270

Zdravnica naju je s Timeo hitro sprejela. Pojasnila mi je, da takšna znamenja običajno izginejo sama od sebe, a pri Timei je znamenje malenkost večje in se zna zgoditi, da ne bo. Predlagala mi je, da bi naju po koncu virusnih obolenj, ko se oddelki nekoliko spraznijo, namestili na oddelek, kjer bi Timea pod nadzorom prejela sirup Propanolol. Če bi bilo vse okej, kar načeloma je, bi naju po 24-ih urah izpustili in lahko bi nadaljevali z zdravljenjem doma. Z zdravljenjem, ki traja nekaj mesecev, bi znamenje zagotovo popolnoma izginilo.

Iskreno me je ta namestitev na pediatrijo, zaradi zaužitja sirupa prestrašila, zato sem še enkrat vprašala: “Gospa, zanima me samo, če gre za nenevarno znamenje.” Še enkrat mi je odvrnila, da ne. Nato sem ji dejala, da v tem primeru, tega zdravljenja ne sprejmem. Ne gre za znamenje na vidnem mestu telesa, zato naj se Timea, ko bo malo večja, sama odloči, kako moteče ji je znamenje, in ali si ga bo odstranila. Takrat omenjeno zdravljenje, sicer ne bo več mogoče, zato se bo morala odločiti za lasersko ali kirurško odstranitev.

20180130_121153.jpg

Tako nama je predpisala kapljice za oči, katere moram dvakrat dnevno tapkati po znamenju. Kapljice za oči so baje zdravilo za ogromno zadev. Vglavnem.. čez mesec in pol, sledi kontrola. Upam, da bo že to pomagalo, da se bo znamenje zmanjšalo.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s