naš vsakdan

Energični bombici in borba za igrače

Za nami je že tretja kontrola v razvojni ambulanti, kamor bomo mogli hoditi vse dokler ne shodita. Timei tisti prostor nikako ne ugaja, nazadnje je kričala uro skupaj in je sploh nisva mogla umiriti dokler nismo prišli do avtomobila. Tudi tokrat je ob vstopu v tiste prostore, takoj spremenila razpoloženje.

Najprej je sledilo tehtanje in merjenje. Minea je velika 68.5 cm in težka 7860g ( porodna 43 cm, 1990 gm). Timea je že vse od prihoda na svet malo bolj drobna, ( porodna 41 cm, 1700g ) trenutno ima 67.5 cm in 7280g.

Nato kontrola pri pediatrinji. Najprej je bila na vrsti Timea, ki je takoj pokazala kako močne glasilke ima. 🙂 Zato je pediatrinja pustila, da se nekoliko umiri in med tem pregledala Mineo, ki se je takoj obrnila na trebušček, veselo obračala po mizi, zakotalila, prijemala igrače in “pogovarjala” – to ji gre odlično in ima zagotovo po meni, saj sem prava klepetulja, ki ne zna biti tiho. Na mizo je nato Mitja ponovno odložil Timeo in med njima se je začela borba za igrače. Minea si vedno želi prisvojiti vse in igrače z velikim navdušenjem “trga” Timei iz rok. Z smehom smo ju spremljali in pediatrinja je takoj dejala, da sta super, zdravi in da odlično napredujeta, predvsem Minea, ki je precej močnejša od Timee. Priznam, da me je nekaj dni prej malo skrbelo, saj se Timea že dolgo ni obrnila na trebušček, a v začetku tedna je pokazala, da ji tudi to ni tuje. Pediatrinja je ocenila tudi, da je Timea bolj miselni otrok, med tem ko je Minea fizično močnejša.

1520719151685

Podala nama je nekaj nasvetov za naprej. Najbolj zanimivo mi je bilo to, da je dejala, da ju čimveč pustim brez da jima pomagam. Se pravi, da ko se pričneta postavljati na noge, naj ju ne držim, sploh pa ne za iztegnjene roke. Malo sem jo začudeno pogledala in ji povedala, da tega nisem še nikoli slišala, saj sem vedno videla starše, ki s svojimi otroci “capljajo” tako, da jih držijo za roke. Odvrnila mi je, da je to “stara” šola, ki pa otroku za razvoj zagotovo ne koristi, prej škoduje, ter da med drugim tako kasneje razvije svoje ravnotežje.

Bila je presenečena kako lepo nam je stekla uvedba goste hrane in da imata uvedene že tri do štiri obroke goste hrane in da čez dan stekleničke skoraj ne poznamo več. Povprašala me je tudi kako je stanje zvečer in ponoči in ko sem ji povedala, da še vedno jesta na tri ure, da pozno zaspita in da povprečno zaspita le dvakrat po pol ure čez dan, je dejala, da sta očitno energični bombici in ne potrebujeta veliko spanja. Vse se bo uredilo ob svojem času. 😴 Ponovno se vidimo v aprilu.

1520721012880.jpg

Včeraj sta pikici dopolnili 8 mesecev. Bliža se naš prvi mini dopustek, zato danes pakiram – prvič za štiri. 🙂 Jana bo med tem uživala v Kosmati sreči – pasjem hotelu.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s