naš vsakdan

Timea – šesta otroška bolezen

Videti je bilo, da se Timeino stanje izboljšuje in da bo kmalu zdrava. Tudi vročine ni več imela. Včeraj zjutraj pa opazim polno izpuščajčkov na njenem obrazu, vratu.. slečem jo in vidim, da je takšna po celem telesu. Popoldan smo bili naročeni na kontroli pri pediatrinji in ker je normalno jedla, pila, plenička je bila normalno polna, tudi obnašala se je okej, nisem delala panike. Za mnenje sem povprašala v mojih avgustovčkih in po izkušnjah drugih je bilo videti kot šesta otroška bolezen. Po treh dneh vročine, je ta izvenela, pojavili so se izpuščaji.

1521663469470.jpgKmalu pa je postala jokava, zavračala je hrano, še dudo, brez katere sicer skorajda ne more… Po uri joka je omagala in zaspala. Le za kratek čas. Ko se je zbudila se je jok samo še stopnjeval. Atija sva vzele s seboj na pregled, saj je veliko bolj umirjen, jaz pa sem velikokrat prevelik panik. Pediatrinja jo je pregledala in potrdila, da gre za šesto otroško bolezen in rahlo pordelo grlo. ( eden izmed znakov je ta, da ob pritisku na izpuščaje izginejo ) Sestram je  naročila naj ji dajo svečko in nas poslala v laboratorij na odvzem krvi in urina. Timea je med tem ves čas kričala. Bolelo me je pri srcu, saj sem vedela, da ji ne morem pomagati. Po 20-ih minutah čakanja na izvide, smo se vrnili k pediatrinji, kjer se je Timea končno umirila in mi zaspala v naročju. Tudi izvidi niso pokazali nič posebnega. Naročila nas je na kontrolo.

Ko smo prišli domov je bila veliko boljša, smejala se je, razigrano brcala z nogicami, pojedla vso večerjo in nato zaspala. Ko se je zbudila pa ponovno jok, kričanje, kot da jo nekaj močno boli. Tako imamo že vso noč. Zaspi in se zbudi v močnih krikih. Tako da je danes nekaj kilomentrine že za menoj. Upam, da se stanje čimprej izboljša, saj je res neprijetno videti otroka, kako trpi.

Minea se ta čas dobro drži, ogromno se igra sama, kot da bi vedela, da se moramo trenutno posvetiti bolj njeni sestrici…🐞

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s