naš vsakdan

Moji mali pandici radovedno gledata kdo ju »opazuje« na plenički

Pred nekaj dnevi sem v Pikapolonici zasledila nove pleničke Kit & Kin. Prodajalka mi je razložila, da gre za ekološke pleničke, ki vsebujejo bistveno manj kemikalij kot večina drugih pleničk. Umetne materiale so v podjetju nadomestili z naravnimi, ki so prijaznejši koži otroka. Odločila sem se za nakup, poleg besed prodajalke, me je prepričal tudi izgled, saj otroške ritke »krasijo« različne živali. Tako sta trenutno Timea in Minea moji mali pandici, ki mi pri previjanju z veseljem podata pleničko po tem, ko seveda nekaj trenutkov radovedno gledata kdo ju »opazuje« na plenički.

29634064_2112344318805648_586048658_o.jpg

Po nekaj dneh uporabe, sem z njimi zelo zadovoljna. Poleg tega, da vem, da imata na sebi nekaj bolj naravnega in ne običajne plastike, me je navdušilo tudi to, da so zelo vpojne in da zjutraj, ko pogledam pikici v posteljici, ne zavoham urina. Preizkusili sta kar nekaj pleničk, saj so le-te obiski po rojstvu redno prinašali. Morem priznati, da sem bila nad večino zelo razočarana, čeprav sem jih pred tem sama kupovala prijateljicam za njihove dojenčke. Ja, takrat mi je bilo dovolj, da imajo »ime«, v ostalo se nisem poglabljala. Sedaj, ko jih kupujem za svoji malčici, se je seveda to spremenilo.


Odločile smo se, da bomo pleničke in vlažilne robčke podarile, zato spremljajte prihodnje objave in sodelujte v nagradni igri.

29680912_2112344355472311_1247171920_o


Za tiste, ki vas zanima več..

Pleničke Kit & Kin so s strani dermatologov potrjene ekološke pleničke. Jedro pleničke je narejeno iz lesne celuloze, ki je pridobljena v gozdu s certifikatom o upravljanju gozdov, ki potrjuje, da so bili materiali pridobljeni iz gozda, ki ohranja naravni ekosistem. Pridobljena lesna celuloza je obarvana s kisikom in ne s klorom. Zunanja plast pleničke je v celoti obnovljiva, saj je pridobljena iz rastlinskega škroba. Plast, ki je med jedrom pleničke in otroško ritko je narejena iz biološko razgradljive polilaktične kisline – neškodljive bioplastike, pridobljene iz koruznega škroba. Biološko razgradljivo je tudi pakiranje pleničk. Naravne sestavine zaščitijo občutljivo in nežno kožo vašega dojenčka pred dermatitisom in pleničnim izpuščajem.

Pleničke za enkratno uporabo so tretji največji onesnaževalec na svetu. V Sloveniji letno odvržemo v smeti več kot 50.000.000 pleničk. Večina pleničk za enkratno uporabo, je izdelanih iz plastike, ki jo pridobivajo iz nafte. Takšne pleničke lahko za svoj razkroj potrebujejo tudi do 500 let. Plenička Kit & Kin je skupaj s pakiranjem skoraj v celoti razgradljiva v 3-6 letih.

29693214_2112344392138974_588318825_o

Več o pleničkah lahko preberete na Kit & Kin Slovenija Facebook strani – TUKAJ

29664162_10215433562423023_1198581247_n

4 thoughts on “Moji mali pandici radovedno gledata kdo ju »opazuje« na plenički

 1. Pozdravljeni,
  Na vaš zapis sem naletela slučajno. Tudi jaz sem pred dvemi dnevi kupila omenjene pleničke in se mi zdijo od vseh kar sem jih preizkusila (od eko do navadnih…) najboljše. Imam samo en problem – kupila sem najmanjše – 1. Na paketu piše od 2 – 6 kg. Moj sinček jih ima 4,5 kg, star je en mesec, rojen kot nedonošenček in še vedno precej suhcan v bedrca (napram drugim dojenckom) vendar se mi plenicke zdijo zelo majhne, še posebej cez obseg stegen. Vidno ga tiscijo, kar ga druge pleničke niso nikoli. Ne vem kako bi mu jih namestila ce bi imel 6 kg… nemogoče. Za številko 1 sem se odločila zaradi napisanih kilogramov in ker sem pri drugih pleničkah ugotovila, da so ponavadi večje. Na, te pa so cisto premajhne. Kaksne pa so vaše izkušnje glede velikosti. Jaz razmisljam, da bi jih reklamirala direktno pri uvozniku, vendar razen fb strani ne najdem kontakta. Kot že rečeno so sicer pleničke zelo dobre. Lep pozdrav, Urška

  Like

  1. Pozdravljeni! Ja veste kako je, tako kot pri oblačilih, nekje ti je določena številka premajhna, drugje prevelika, odvisno od firme.. Tako je tudi pri pleničkah in včasih moramo biti mamice prave raziskovalke, da najdemo kaj našim pikecom ustreza. Timea in Minea imata 3ko – 8kg , pa so jima pleničke kot vlite.. Tako da iskreno menim, da to ni razlog za reklamacijo. Vse dobro tudi vam! Lep pozdrav

   Like

   1. Pozdravljeni, seveda da je lahko to razlog za reklamacijo, če piše, da so pleničke do 6 kg, obleči pa jih ne more dojenček s 4,5 kg. Lep pozdrav!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s