naš vsakdan

Bownova rešuje

Spanje je vedno hujše, poskusili smo ogromno stvari in nič ne pomaga. Pikici izredno nemirno spita, se prebujata v joku, ne enkrat na uro, ampak na cca. 15 minut – vso noč. Včasih tako jokata, da ju je potrebno nositi. Kakšno je moje počutje, ni potrebno komentirati. Prejšnji teden sem ju naročila na Bownovi terapiji, kamor smo se odpravili včeraj. Šla sem polna upanja, saj nas je Bownova rešila pri krčih. Čeprav je bilo za njima devet terapij, kar je zelo veliko. Ena terapija je držala teden dni, nato so se krči ponovili. Odkar sem na lastne oči videla, kako jima je skorajda čudežno pomagalo, vsem priporočam Bownovo!

20180403_170329

Pikici sta bili včeraj med terapijo dobre volje, nasmejani, terapevtki sta pokazali vse kaj znata. 🙂 Povedala nam je, da so uspehi pri spanju veliki, da včasih zadostuje le en obisk.

Minea je včeraj zaspala nekaj čez 19. uro in se ni zbudila kot običajno, ampak je spala do jutra, skoraj do 8. ure. Vmes je trikrat jedla, kar je super, glede na to, da pridejo noči, ko jesta na dve uri. Poleg tega sem ji morda le dvakrat popravila dudo. Njeno spanje je bilo čisto drugačno kot sem bila v zadnjem času vajena. Tako da pri njej je rezultat, kar se tiče prve noči, res neverjeten. Upam, da bo tako tudi v prihodnjih dneh, saj se bo lahko tako moje telo malo odpočilo. Timea je zaspala ob 22.00 uri in se “vstala” okoli 8.30. Spala je precej nemirno, a vseeno sem imela z njo manj dela kot noč prej. Ob 6.00 uri je sicer na polno jokala, Mitja je ravno vstal za v službo, zato jo je prevzel on in šele po kakšnih 20 minutah se je umirila.

Na drugo terapijo se odpravimo prihodnji torek. Zagotovo nadaljne (upam da) uspehe delim z vami.

Ob tem dodam samo še nekaj. Sama sem tista, ki prosi za nasvete in izkušnje, saj sem zaradi spanja res izčrpana in niti pod razno si nisem predstavljala kako hudo je lahko ( pa vem, da obstajajo še veliko hujši primeri ). Ampak, ko dobivam nasvete kot so: poskusi z dudo, daj jima čaj, probaj da je bolj svetlo v sobi, probaj z muziko za umirjanje,.. to so seveda “osnove”, ki jih sprobaš najprej in želim si, da mi nasvete dajejo mamice, ki so imele takšno situacijo s spanjem kot jo imamo mi, ne takšne, ki niso nikoli imele težav z uspavanjem in spanjem. V takem primeru je najlažje reci to ne delaš prav, pa to ne delaš prav, ampak raje si pri sebi recite hvala bogu, da nisem tega poznala in hvala ti otrok moj ker spiš!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s