naš vsakdan

Že jutri je lahko vsak od nas v takšni situaciji

Medicina čedalje bolj napreduje, a ena izmed nenadomestljivih zdravil je zagotovo človeška kri. Julija bo leto dni odkar sem rodila Timeo in Mineo in le nekaj dni po tem, bom ponovno, po dveh letih, darovala kri. Tokrat računam na vašo pomoč. Krvodajalska akcija bo potekala 12. julija 2018 v UKC Maribor.

K sreči zaenkrat ni pretiranih težav z zalogami krvi v UKC Maribor, a vse več je takšnih, ki se vozijo čez mejo, kjer za kri dobijo plačano nekaj čez 20 evrov. Že večkrat sem slišala, da se prijatelji dogovorijo in skupaj odpeljejo v Avstrijo, tako da privarčujejo pri potnih stroških in obenem zaslužijo. To se mi zdi naravnost žalostno. S takšnim dejanjem so oškodovani ravno tisti, ki kri zares potrebujejo. Že jutri je lahko žal vsak od nas v takšni situaciji. Bi takrat razmislili o tem? Seveda bi bilo pravilno, da bi tudi v Sloveniji uredili kakšne bonitete za krvodajalce, a žal temu ni tako.

Sama bi se želela vsakemu, ki bo daroval kri zahvaliti, zato sem se odločila, da bom med krvodajalci, ki se bodo udeležili moje prve krvodajalske akcije, izžrebala nekaj nagrad. Med njimi bodo darila, ki jih podarjajo restavracija Orient, Fontana, Pya center, lepotni studio Diosa…

Vse tiste, ki bi bili pripravljeni sodelovati na način, da morda podarite kakšno nagrado za naše krvodajalce, prosim, da me kontaktirate na tea.tosic91@gmail.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s