naš vsakdan

Oči, strah in preiskave

Pred približno 14 dnevi sem pri Minei opazila, da na trenutke nekoliko čudno zavije z očmi. Pojavljalo se je v različnih delih dneva, ob različnih aktivnosti, tako, da nisem mogla tega povezati z ničemer določenim. Na morju je bilo videti, da je zadeva izzvenela. V nekaj dneh nihče od nas ni opazil, da bi Minea s tem nadaljevala, zato sem se pomirila in mislila, da je mimo.

Ko smo se vrnili iz morja se je začelo ponavljati, zato sem v ponedeljek poklicala pediatrinjo in se še isti dan odpravila na pregled. Ob kontroli ni zasledila ničesar posebnega, je pa Mineo napotila na nevrološki pregled. Naslednji dan sem poklicala za termin, sprva bila skoraj naročena v juliju, a je nato sestra našla prost termin in k sreči je bila že včeraj na prvem pregledu. Najprej sva z zdravnico govorili o nekaj osnovnih stvareh kar se tiče poroda, prvih dneh po porodu, dosedanjih preiskavah, njenem razvoju in dnevnih aktivnosti. Nato jo je pregledala, izmerila glavo, preverila njene reflekse, sledenje oči in pogledala videoposnetek na katerem je ujet trenutek, kjer je razvidno kaj naredi z očmi. Njena prva domneva je, da gre za prehodno zadevo, a seveda bodo za potrditev le-tega potrebne dodatne preiskave.

Naslednji teden, isti dan, obe moji pikici čaka pregled, le ambulanto narazen. Timea ima kontrolo za hemagiom na hrbtu, Minei pa bodo opravili Eeg glave. Par ur pred pregledom ne sme spati in mora biti čim bolj aktivna. Eeg bodo opravili med tem, ko bo zaspala. Po tem pregledu bo znano kaj več in seveda upam na najboljše – da je moja pikica zdrava in da gre zgolj za prehodno zadevo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s