naš vsakdan

Od rojstva sta zrastli kar 30 centimetrov

V tem tednu sta imeli pikici pregled v razvojni ambulanti in cepljenje. In kako je bilo?

V ponedeljek dopoldan smo se odpravili v razvojno. Najprej je sledilo tehtanje in merjenje.Timea ima 71.5 cm ( 41cm ) in 8600g ( 1700g), Minea pa 72 cm ( 43cm ) in 9040g ( 1990g ). Vauuuu! 30 centimetrov večji sta kot ob rojstvu. Noro!

Nato je pediatrinja razgrnila blazino in jima dala škatlo z igračami. Nista rabili dolgo, da sta pokazali kaj znata. Timea je zavzela ves prostor. Ni kjer ni bila, najbolj pa sta jima bile všeč železne palice pod mizo. Za Timeo je dejala, da je šolski primer, saj se lepo in pravilno vstane, stoji na celem podplatu, pa tudi spusti. Skupaj ju je poimenovala *delux* in nama povedala, da glede na to, da je njuna korigirana starost dobrih 8 mesecev, bolje ne bi moglo biti. Seveda sva bila več kot ponosna na njiju. Kontrol ni več predvidenih, le ko shodita, moremo poklicati in se priti pokazati.

Naslednji dan pa cepljenje. Že na morje sta odšli rahlo prehlajeni in prehlad se v teh dneh ni izboljšal. Zato sem ju peljala na pregled, a zavrnila cepljenje. Tako se spet vidimo v prihodnjem tednu.

* lep vikend *

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s