naš vsakdan

Izbrana darila za prvi rojstni dan

Kaj naj kupim za rojstni dan? No, na to vprašanje jaz vedno najdem odgovor. Nisem ena izmed mnogih, ki reče: “Nič ne rabim, ti samo pridi.” Saj tud jaz nič ekstra ne rabim, ampak, če me kdo vpraša, vsaj rečem kaj, kar vem da bom slej kot prej rabila. Nisem še namreč doživela, da bi komu rekla “Nič ne nosi” in bi dejansko tista oseba prišla praznih rok. Če je komu uspelo, vsa čast.

Tokrat pa je vprašanje “Kaj naj kupim Timei in Minei za prvi rojstni dan?” postalo zelo težko. Kaj za vraga rabi leto dni star otrok? Kaj bo rabil v prihodnjih mesecih? Pojma nimam! Do rojstnega dneva sta še le dva tedna. Ja najbolj pametna ideja bi bila denar, saj imata vsega dovolj, se strinjam. A nato dobiš odgovor: “Ne no, za prvi rojstni dan pa more biti darilo.”. In glede na to kako skrbno beležim vse, bodo zagotovo zapisana tudi prva rojstnodnevna darila, tako da spomnili se jih sicer ne bosta, bosta pa lahko nekoč prebrali kaj sta dobili.

Da sem odgovorila vsem, sem potrebovala kar nekaj ur googlanja, pa posvetovanja, a uspelo mi je! 🙂 In kaj sem izbrala? Nahrbtnike za vrtec, lesene igrače, medvedka ( ki sta ju sicer dobili že ob rojstvu, a ker vedno spita z njima, rezerva ne bo odveč ), oblačila za jesen, lesena stolčka z mizico, plastična poganjalčka, fotelja, prve lego kocke, bone za prve čeveljčke, torto, slikanje,.. pa verjetno sem se kaj izpustila. Če bi živeli na svojem, bi denar zagotovo zbrala na kup in jima kupila igrala, a žal temu še ni tako.

Vabila so razposlana, torta naročena, slikanje rezervirano, plani za dekoracijo pripravljeni, pecivo bom spekla sama,.. sedaj pa samo še upajmo, da nam bo služilo vreme in zdravje!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s