naš vsakdan

Nisem si mislila, da bom kdaj kazala rit tolikim neznancem

Ni lepšega kot poletje preživljati na morju, pod borovci,.. a na živce mi gredo komarji, pajki in ostale žuželke. Seveda morem to vzeti v zakup. Preden smo se odpravili na morje, smo nabavili zaščito proti komarjem – robčke za otroke. Priznam, da iz tega nisem delala doktorata. Napaka! Sedaj vem, da bi bilo prav, da se o tem malo bolj podučim in še dobro, da smo imeli s seboj mamino lekarno, v kateri se vedno skriva krema Tea tree.

Že drugi dan na morju, sta bili Timea in Minea celi popikani, grozno je bilo videti, k sreči pa ju ni srbelo in se nista praskali. Hvala bogu! Zaostajali nisva niti midve z mami. Le, da je bila zgodba pri nama nekoliko drugačna. Pomojem bi se praskala tudi, če bi mi zvezali roke in noge. Nek način bi zagotovo našla.

A ni ostalo zgolj pri komarjih.. enega popoldneva stojim in slikam mamo z malima, naenkrat pa kot da bi me nekdo zabodel z iglo. In to v rit! V sekundi sem se slekla, tako me je bolelo, da bi najraje rit stlačila v zmrzovalnik – zakaj mi je to prišlo prvo na misel ne vem. Bila sem kot kura brez glave, tekla sem in tja kot da mi bo to kaj pomagalo. ( p.s. dodajam, ko je moj mož prebral ta blog je komentiral: “kak zmrzovalnik bi te to mogo bit, vlki, ko ameriški hladilnik” – hvala dragi, da tako ceniš mojo rit😂 )..

20180620_140013.jpg

Mesto pika je postajalo vedno večje, na trenutke me je srbelo, spet drugič bolelo. Ker naslednji dan stanje ni bilo nič boljše, temveč le še slabše, sem se odpravila k zdravniku v kempu. Bil je odsoten, zato so me na recepciji napotili v bližnjo Fažano. No, tudi tam ga ni bilo, zato sem šla v lekarno. Res si nisem mislila, da bom kdaj tolikokrat neznancem kazala svojo rit! 🤔😂 Bili so enotnega mnenja, da zagotovo ne gre za pik komarja, temveč pajka. Priporočili so mi tablete Clarentine ( za alergijo ) in kremo, hkrati pa me opozorili, da v kolikor se stanje do drugega dne ne izboljša, poiščem zdravniško pomoč. Kupim še sprej proti komarjem za otroke in ta, k sreči zelo pomaga! Pike pa mažem z že prej omenjeno kremo Tea tree.

No… stanje na moji riti je bilo naslednji dan veliko boljše. Zagotovo pa velja eno: nič več pajek prinaša srečo, ne ga ubiti. “Oprosti ampak sem rahlo jezna na vas. Tebe, ki si me pičil in vse tebi podobne!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s