Nosečnost

Prvi utrip najdejo takoj, drugega iščejo in slišim: “Ne najdem ga.”

6. julij, dan, ko sem se poslovila od domačih, psičke, svojega stanovanja in skorajda brezskrbnega življenja. Bila sem sprejeta v porodnišnico. Dlje časa sem se pripravljala na to, a pripravljena nisem bila niti, ko je dan napočil. S potovalko sem s težkim srcem vstopila skozi vrata in si rekla “sedaj pa gre za res”. Kako dolgo bom noter preden rodim, nisem vedela. Namen mojega sprejema je bil namreč spremljati zadnje tedne nosečnosti. Edino kar sem vedela je, da bom rodila najkasneje v 36 tednu, saj nosečnost z enojajčnimi dvojčki takrat zaradi varnosti plodov predčasno zaključijo. Najprej je sledil pregled v ambulanti za rizično nosečnosti, kjer sem, naprej vsakih 14-dni, nato vsak teden imela ultrazvočni pregled, CTG, merjenje pritiska, itd..

20170706_195941

Uležem se na posteljo, sestre začnejo nastavljati CTG, prvi utrip najdejo takoj, drugega iščejo, iščejo.. in slišim: “Ne najdem ga.” Postalo mi je slabo, postala sem panična in kot mi je žal v navadi, takoj razmišljam o slabih stvareh. Hitro me pospremijo v sosednjo ambulanto, kjer prekinejo pregled pacientke, da takoj pregledajo mene. “Nič ne skrbite, obe sta okej, srček lepo bije obema, verjetno se je ena malo skrila. Pomirite se, vse je vredu,” mi pove ginekologinja. Tokrat jočem in drhtim od sreče.

20170706_112225

Čez nekaj trenutkov sem nameščena v postelji, ki bo moj “dom” v najdaljši “verziji” še mesec dni. Joj, takrat sem si mislila, kako je to hudo, pa da ne vem kako bom preživela. Iskreno? Sedaj bi se vrnila za kakšen teden! Ampak zdrava in brez trebuha! Da smo si na jasnem. Če kdaj, danes vem, da je bil tisto počitek pred velikim “buuuuuuumom”. Med tipkanjem tega bloga sem iskala fotografije tistega dne. Ko sem naletela na Mitjevo… Pa kaj vi vidite ta nasmeh? Kot da mi skozi oči sporoča: “Draga moja, zdaj se meni doma začne čaga!”

20170706_112145

Takrat še nisem slutila, da bo že čez nekaj dni konec 3v1 in da bom v porodnišnici preživela veliko več časa kot sem si zamišljala. K sreči so me ves čas pridno obiskovale prijateljice in domači, pa tudi “sostanovalke” v porodnišnici so bile super. Kako se je nadaljevalo pa v prihodnjih dneh!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s