naš vsakdan

Kontrola in cepljenje pri letu dni

Za nami je redna kontrola pri pediatrinji pri letu dni in cepljenje proti ošpicam, mumpsu in rdečkam. Timea in Minea sta sicer cepljeni po programu. Cepiti sem ju dala tudi proti rotavirusu in pnevmakoku. Čaka nas še cepljenje proti klopnemu meningitisu. Ker greta 1. septembra v vrtec, potrebujeta potrdilo pediatrinje, zato moram konec tedna v laboratorij nesti še njuno blato.

K pregledu spada tudi tehtanje in merjenje. Vmes sem ju tehtala doma, a sem se malo uštela. Timea je po današnjih meritvah velika 73.5 cm ( 41 cm ) in tehta 8780 g ( 1700g ). Minea je že ves čas višja in težja, ima 74 cm ( 43 cm ) in 9570 g ( 1990g ). Veliki punci ni kaj! In razlika v teži je več kot očitna, čeprav morem priznati, da sta mi že obe postali precej težki. Hvala bogu nista radi veliko po rokah.

Po merjenju je sledilo cepljenje, Minea je le zastokala, Timea pa malo zajokala in takoj so se mi nabrale solze v očeh. Včasih sem precej bolj občutljiva kot mislim. Nato smo nekaj časa počakale v čakalnici kjer nas je čakal boter in nato smo se odpravili na zasluženo kavo. Včeraj sta zaspali šele nekaj čez 15.00 uro popoldan, kar mi je bilo zelo zanimivo, saj so mi do sedaj prijateljice povedale, da so bili otroci po cepljenju utrujeni, ko si pogledal Timeo in Mineo pa sta bili vse prej kot to. Polni adrenalina sta se smejali in ko sem ju odložila v posteljico ter zapustila sobo sem slišala še samo kako iz postelje mečeta dude in plišeke. Mali divjakinji.

Sicer smo dan super preživele, popoldan je babi šla z njima na sprehod jaz pa sem se malo vrgla na hrbet. Joj kako paše! 🙂

Kmalu vam pokažem fotografije iz njune rojstnodnevne zabave.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s