naš vsakdan

Občutek, da bom pregorela

Po dveh tednih v vrtcu, gre Timei in Minei vedno bolje. Sicer res zjutraj še vedno jočeta in vedno bolj povezujeta stvari z vrtcem, a tekom dneva tam, naj bi se pridno igrali, jedli in spali. Ko pridem sta zadovoljni, nasmejani. V četrtek in petek je bila Timea doma in ugotovila sem, da bi mi bilo z enim otrokom dolgčas😂. Po drugi strani pa se mi z dvema včasih meša.

Včeraj sem imela občutek, da sem pregorela. Zadnje dni spimo grozno, ko sem mislila, da bolj grozno ne more biti, pa vidim, da je. Včeraj ponoči je Timea ob dveh ponoči pričela kričati in se nikakor ni potolažila. Prestavila sem jo v najino posteljo, da bi jo uspavala in vrnila v kinderpet. A ni minila niti minuta, ko je kazala, da želi na tla in v hipu že hodila proti dnevni. Popolnoma budna, kot da je jutro.

Ker nisva želela tvegati, da zbudi še Mineo – na poti v dnevno je bil to namreč njen namen, saj se je ustavila pri Mineinem kinderpetu in jo, vsaj tako je izgledalo, nagovarjala naj vstane, da bosta imeli party. In na koncu ga je dejansko imela. Sama. V dnevni sobi se je med drugim vozila s poganjalčkom vmes pa tako blebetala, da sva z Mitjem bila v šoku. Ker me je bolel zob in glava, mi je Mitja rekel, naj grem počivati, da bo on ostal z njo. Po uri igre jo je komaj uspaval. Ob 5-ih pa znova jok, kričanje, kot da bi jo nekaj prestrašilo.

Zjutraj sem se vstala kot zombi, oddala malecki v vrtec, se odpravila na sestanek in opravila nekatere druge obveznosti. Ob dveh ju je v vrtcu pobrala Tanja in jih peljala k meni domov, kjer so uživale v igri. V tistem trenutku, ko sem se vračala domov, sem komaj vozila in se vedno bolj slabo počutila. Zdelo se mi je kot da gorim, povrhu mi je šlo na bruhanje, doma pa sta me pričakali nadobudnici, željni pozornosti. Zjokala sem se. Enostavno vse se mi je nabralo. Kupi neprespanih noči, ki jim ni videti konca in ostale obveznosti, ki jih je očitno bilo v preteklih dneh preveč. Ko je prišla mama iz službe ju je prevzela, jaz pa sem se vlega. Tolikokrat sem imela to možnost, pa je nisem izkoristila, včeraj pa sem bila v to prisiljena. Zbudila sem se boljša, a vseeno daleč od Tee, ki jo poznam. Morala se bom umiriti, ker sama vidim, ko ne gre zlepa, gre pa zgrda.

Danes je moj prvi delovni dan v polni “postavi”, tako da upam, da bom ves dan od ne vem kje dobivala energijo, da lahko funkcionirala. 😀 Lep dan! =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s