naš vsakdan

Čeprav si kdaj želim tišine, je ta bila boleča

Prehlad in kašelj. Ta se vleče že vse od vstopa v vrtec. Pred tem (trkam) sta bili zelo zdravi. A kaj hitro so mi razložili, da tako pač je in da je v vrtcu to stalnica. Vsaj prvo leto. V sredo, ko sem ju dvignila v vrtcu, sem ugotovila, da sta popolnoma brez glasu. Čeprav si kdaj ob kakšnem hujšem joku želim tišine, je ta bila prav “boleča”, saj sem videla, da jima je hudo, pa jima nisem mogla pomagati. Tako sem se odločila, da za nekaj dni ostaneta doma, z željo, da se pozdravita in da se ne razvije v kaj hujšega.

Naslednje jutro sem poklicala v pediatrično ambulanto. Zavoljo vseh drugih možnih bolezni, ki bi jih tam lahko staknili, smo se dogovorili, da ne hodimo tja, razen, če se stanje do petka vsaj malo ne spremeni na bolje. Večino dneva sta bili nerazpoloženi, veliko sta prejokali. Da o nočeh ne govorim. Po polni luni, ki je na polno vplivala na njiju, je bila naslednja noč le še pika na i.

Da pa vse skupaj ne bi bilo tako “enostavno”, so se priključili še zobki. Tokrat jih zares “občutimo” vsi. S prvimi nismo imeli večjih težav, sedaj jima rastejo zadnji in je norišnica. Preobleči ju je potrebno večkrat na dan, ponovno sem poiskala rutice, saj se nenormalno slinita. Sama imam težave z zobmi, bolečino dobro poznam, kako morata to šele doživljati Timi in Mini?

Poleg sirupa za kašelj in mazila za dlesni, pa me je navdušilo nekaj o čemer sem že dlje časa razmišljala, da nabavim. Difuzor z eteričnimi olji. Top! Verjetno ne bi verjela v takšno učinkovitost, če se ne bi prepričala na lastne oči. Prijateljica mi je namreč posodila difuzor in pripravila et.olje. Že po nekaj urah se je začelo stanje izboljševati in danes sem ponovno slišala njun glas, ki sem ga, verjeli ali ne, že pogrešala. Tako da – zadeva je več kot očitno top.

Tako da, upajmo, da nam vikend prinese še več zdravja in da T in M spet uživata s svojimi prijateljčki.🐞

Uživajte 💜

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s