naš vsakdan

Imamo ga! Za kako dolgo ne vem, borila se bom, da čim dlje.

Še do pred kratkim sem se smejala, ko so prijateljice z mano delile svoje dogodivšine skrivalnic. No sedaj mi je malo manj smešno. Kako lahko skoraj leto in pol star otrok spravi na noge celo familijo. Neverjetno! In to recimo zaradi telefona, daljinca ali pa slike. Dva dni nazaj je izginil daljinec. Tokrat že drugi. Za prvega nismo delali panike, saj smo imeli še rezervnega. No, tokrat pa je nastala splošna panika.

Bližal se je čas poročil, daljinca pa nikjer. Ja nič, gremo hitro v akcijo – vsak v svoj del stanovanja. En majhen daljinec smo iskale štiri odrasle osebe. Med drugim prestavimo kavč, ga razstavimo, spraznimo vse škatle z igračami, dvakrat obrnemo koš z umazanim perilom, pogledamo koše, čevlje, posvetimo pod postelje, v torbe, predale, bano.. daljinca nikjer!

Med tem objavim na Facebook status, da zbiram predloge in naenkrat dobivam nove nasvete kam pogledati: hladilnik, pralni stroj, za radiatorji,.. vse smo obrnili! Jaz sem se celo po vseh štirih plazila po stanovanju, da sem bila na višini kakršni sta sicer Timi in Mini, a v vidnem polju ničesar. No pa pridemo na drugo idejo! Rezervni daljinci. Poleg vsega kar najdeš pri nas doma, bi bil greh, da ne najdemo enega univerzalnega daljinca. Našli smo tri, a z nobenim nam ni uspelo prižgati televizorja. Med tem berem nasvet, da naj ju vprašam kam sta dali, morda mi bosta pokazali. Gledam Timeo v oči in jo vprašam kam si dala daljinca, pokaži mamici, dedi bo znorel,.. Mala me gleda ne samo kot da me prvič vidi, ampak kot da prvič sliši za daljinec. Ona pa še res ni imela stika z njim. Med tem se smejita, da se v tej iskalni mrzlici nasmejiš tudi ti. Bili smo tik pred tem, da obupamo, ko slišim mamo: mammmm ga! To je bil skoraj taki krik, kot takrat, ko zabije NK Maribor. Noro! In kje je bil? Skoraj čisto pri tv lepo ba polički ob strani zataknjen. Kak nismo videli, mi ni jasno. Verjetno smo avtomatsko dali več pozornosti skritim kotičkom kot takim “enostavnejšim”. Vglavnem! Imamo ga! Za kak dolgo ne vem, borila se bom, da čim dlje.

No včeraj pa je iz nočne omarice mojega očeta izginila slika, ki mu ogromno pomeni. Iskalna akcija je v teku, upamo na dober zaključek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s