naš vsakdan

Urgenca#2 in začetek prave “žurke”

Prav vesela sem, da je tukaj nov teden. Želim si, da bo dosti bolj pozitiven kot pretekli. Po tem, ko sem v sredo na urgenco zaradi padca peljala Timeo, sem bila v petek ponovno tam, tokrat zaradi moža. Zjutraj sem ga zagledala v kopalnici, celega premočenega, še tla so bila mokra, ni bil sposoben niti dvigniti glave, niti prav govoriti. Vedela sem, da mu more biti res hudo, saj želi vedno iti preko vsega in vedno dela bolan. Trmast škorpijon, kaj naj druga rečem.

V sekundi me je zagrabila panika in odločila sem se, da ga peljem na urgenco. Babico sem poklicala naj mi pride na pomoč, ji poklicala taksi, prav tako mi je takoj na pomoč priskočila mama. Med tem smo porihtali še Mitja in seveda on ne bo šel nikamor. Pop***la sem! “Zdaj pa dovolj! Nisi več sam. Imaš družino in odgovorno se obnašaj. Dva otroka imaš. In sploh ne bom debatirala k zdravniku greš. Takoj!” V tem času je postal vsaj toliko boljši, da se je lahko postavil na noge in spravil do avtomobila. Na urgenci je bil k sreči takoj na vrsti. Pregledali so ga, vzeli urin in kri. Sledilo je čakanje na razultate, med tem je Mitja del odspal kar v avtomobilu, saj ga je v čakalnici preveč mrazilo. In po uri in pol rezultat. Viroza! Iskreno, nisem si mislila, da tako grozno izgledaš, ko imaš virozo.

Doma je dobil izolirnico – tako sem poimenovala spalnico mojih staršev, ki so se ta dan odpravili na mini dopust. Uspel je plan, da Timea in Minea sploh ne vesta, da je ati doma, saj bi zagotovo delali silo k njemu. A žurka se šele začne. Že zjutraj mi je postalo slabo in zvilo me je v želodcu, ko sem videla Mitja. To se mi zgodi vedno, ko se česa vstrašim ali sekiram. Bruhala sem in imela drisko, ki se ves dan ni umirila. Ves čas sem tekla na stranišče in pri tem večkrat študirala kak zmorejo samohranilke? S takimi malimi otroki? Nato se je ponudila prijateljica Janja, da mi pride pomagati. Preden je prišla sem uspela uspavati Mineo, Timea se kot vedno ni dala. Janja se je z njo igrala, jo cartljala, med tem, ko sem se jaz objemala s školjko in kavčem. In to še ni vse. Nekaj pred 22.00 uro dobim SMS: pridem spati k tebi, ampak vidva ne bosta spala v spalnici. In tako je prišla Tjaša, me “vrgla” iz spalnice in popolnoma sama prevzela noč, ki vsaj v štartu ni bila lahka, saj se je ponoči Minea prebudila in jo je dve uri uspavala nazaj!

Zjutraj sem se zbudila 100x boljša in predvsem hvaležna za pomoč iz vseh strani. Tudi ati je po treh dneh kot novi!

👏💖

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s