naš vsakdan

Najlepše mi je ker nenehno skrbita ena za drugo

Še eno leto je pri koncu. In če sem še dve leti nazaj že par mesecev prej delala plane kje bomo silvestrovali, mi je danes čisto kul, da bomo doma. Lani smo pripravili igre, tombole, poslušali glasbo, malo peli… in to je bilo bolje kot kakšno potepanje. Sicer pa letos delam 1. in 2. januarja, k sreči ves dan od doma, tako da bomo lahko z Mitjem vseeno skupaj. 🎄💜 Nekateri grehi od lani ostajajo enaki. Med njimi je šola. Ok, ne bom si kvarila zadnjega dne starega leta😂.

V tem letu si bom najbolj zapomnila dopustovanja z mojima žabicama, njun prvi rojstni dan in vstopa v vrtec. Če pomislim na poletje in sedaj, ne morem verjeti, kako sta veliki. Sedaj razumeta že večino stvari, pokažeta kaj želita, še raje pokažeta česar ne želita😂. Najlepše mi je ker nenehno skrbita ena za drugo. Recimo že zjutraj, ko se oblačimo za v vrtec, ena drugi prineseta ninkota ( njuno najljubšo igračo ), pa kapo in šal. Pri kosilu se ena stegne na mizo po flaško in jo poda tudi drugi. Ko katera vzame keks, ga vzame tudi za drugo. Ko katera joka, gre druga po dudo in ninkota in ji prinese. Zvečer si podata zobni ščetki… vglavnem izredno sta pozorni ena do druge. Sta pa rahlo lubusumni kadar se gre zame. Če cartam eno, bo velika verjetnost, da bo priletela tudi druga. Če plešem z eno in drugi ponudim roko, da se nama pridruži, druga jasno pokaže da ne, se obrne in jezno umakne.

V vrtcu se odlično počutita, vzgojiteljic se zelo razveselita, kljub temu pa se kdaj zgodi, da kakšno jutro katera potoči kakšno solzico. Zadnje dni pred prazniki nam je parkrat uspelo, da smo od avta do vrtca šle peš, celo kdaj katera poda roko, tako da grem optimistično v vsako jutro in se veselim vsakega dne, ko ne bom iz vrtca vstopila čisto mokra. No v tem letu sem spoznala tudi kaj pomeni – služba/dopust. Kava v tišini je zakon, čeprav ta tišina kar hitro postane dolgočasna. Saj razumete mamice ne?

Sedaj pa “pičim”, da pripravimo vse potrebno za zvečer.😘🎄

Lepo praznovanje starega leta💜

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s