naš vsakdan

Pa smo tam… novo leto smo začeli na antibiotikih

No pa smo štartali novo leto…. bolani! 😭 po tem, ko sem imela vneto grlo in sem za božič dobila antibiotike, ki jih jutri neham jemati, je tokrat “porcijo” dobila moja Timea. Še včeraj smo se veselo pripravljali za vrtec, napolnili nahrbtnike, povedala sem jima, da bosta danes videli prijateljčke in vzgojiteljice,..💜 ponoči pa se je zadeva obrnila.

Okoli 3.00 ure sem postala pozorna na Timeino dihanje, ki je bilo pospešeno. Takoj sem preverila vročino in termometer je pokazal 40. Dala sem jo k nama v posteljo, da jo imam bolj na “očeh”. Pol ure kasneje je termometer narastel čez 41, njeno dihanje pa je bilo res zelo hitro. Panična se oblečem, da jo peljem k zdravniku, nato pa me prepričajo, naj se prvo umirim in pokličem zdravnika. Grozna sem, odzovem se tako, da grem sama sebi na živce, a si enostavno v tistem trenutku ne morem pomagati. 😑

Po pogovoru z zdravnikom ji dam dve svečki in jo opazujem. Med tem probamo še naravno zbijati vročino in kakšno uro kasneje nam uspe. Zaspimo nazaj, zjutraj pa ponovno vročina zraste čez 39. Kljub temu, da je jedla in pila, sem se odločila, da se gremo pokazati, saj je bila vedno bolj slabotna in brez energije.

Ko pridem do pediatrinje, mi povedo, da sem prišla v napačnih urah in da imajo trenutno posvetovalnico in cepljenja. Seveda nisem gledala pravega urnika.👏 Vrnem se nekaj ur kasneje v nabito čakalnico, odločim se, da bom počakala v sprednji čakalnici, kljub temu, da je bolana tudi Timea, sem se v tistem prostoru preveč neprijetno počutila. Timea je bila ves čas pridna, gledala me je z bolanimi očkami in se stiskala k meni.💜

Po dobri uri smo na vrsti in zdravnica hitro pojasni diagnozo. Vnetje ušes. Niti pomislila nisem na vneta ušesa, saj Timea ni jokala, niti se ni prijemala za ušesa. Glede na to, da naj bi bila bolečina ušes ena izmed najhujših sem bila prepričana, da prepoznaš, ko ima otrok bolečine v ušesih. No pa očitno ni tako in ima k sreči visok prag bolečine, tako kot ati. Dobila je antibiotike, ki jih mora jemati 8 dni na 12 ur.

Timea se že ves dan samo carta in stiska k meni💜, jaz pa že pogrešam mojo divjo Timeo. 🐞 Upam, da bo jutri veliko boljša. Kljub temu, da sicer, ko nista bolani obe, peljem zdravo v vrtec, sem se tokrat odločila, da podaljšam “dopust” tudi Minei.

Upam, da je vaš štart novega leta bolj zdrav kot naš. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s