naš vsakdan

“Tea, po Mineo je prišel rešilec. Gresta z Mitjem v bolnišnico, nima dovolj kisika, več pa ne vem.”

Če bi me kdo pred tednom dni vprašal kako bomo preživljali dneve danes, bi moji odgovori zagotovo bili vse prej kot to, kako jih dejansko doživljamo. Tisti, ki nas spremljate veste, da je Minea nekaj dni preživela v bolnišnici. In kako je prišlo do tega?

V četrtek sem peljala Timeo k zdravniku, saj je že 2-3 dni imela povišano temperaturo in ji je nikakor nisem mogla zbiti. Diagnoza: vnetje ušes. Ni jokala, ušes se ni niti dotaknila, zato na to nisem niti pomislila. Pri pediatrinji je bila norišnica. Gužva taka, kot je še nisem videla. Dan kasneje, se zdi, da se loteva še Minee. Želim jo peljati k pediatrinji, pa me doma ustavijo, naj ne pretiravam, saj jo bom peljala med polno bolanih, pa bo še kaj staknila. Strinjala sem se, čeprav sem videla, da ni okej. V soboto dobi vročino, komaj jo zbijem in že spet naraste. Ves dan je nerazpoložena in jokasta. V nedeljo pa imam dovolj, ker sem tudi sama ponovno “žnodrava” prosim Mitjo, če jo pelje on, da ne bom naslednji dan, ko se on za teden dni odpravi na delo, imela “laufarije”. Malo siten mi odgovori: “Pa kaj delaš paniko, dihaj malo. Kaj zdaj jo morem peljati?” Haalo, ja! Takoj prosim.

Ker je bila na obisku babica sta se dogovorila, da jo mimogrede pelje domov, a sta nato po poti sklenila, da gre s seboj, da v primeru prevelike gužve počaka z Mineo v avtomobilu. Dobim klic. Mitja me vpraša, če sem dala Minei danes kakšno svečko in skrivnostno konča pogovor. Čez čas mi babi napiše sms, da sta šla Minea in Mitja v laboratorij in da sta ves čas pri zdravnici. Po uri in pol mi postane čudno. Zazvoni telefon. Babi. Njene besede so me zadele naravnost v srce. “Tea, po Mineo je prišel rešilec. Gresta z Mitjem v bolnišnico, nima dovolj kisika, več pa ne vem.” Jokala je, tudi meni so se vlile solze in odpiralo se mi je milijon vprašanj. Si predstavljate 78-letno babico, ki vidi kako ji pravnukinjo odpeljejo z rešilcem? In ne ve ničesar drugega kot da nima dovolj kisika? Bila je gotova, komaj so jo nesle noge. Po njo je šel moj ati in jo znova pripeljal k nam.

Čakala sem na Mitjev klic, a ker se mi ni javil, sem se sama odpravila na Pediatrijo kjer sem v solzah naletela na zdravnika, ki je sprejel Mineo. Pojasnil mi je nekaj podrobnosti in peljal do njiju, pa mimgrede še malo okregal atija, ker se mi ni javil. Diagnoza: rsv virus in gripa.

Se nadaljuje…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s