naš vsakdan

Timeine nočne groze

Glede na pretekle dogodke in zdravstveno stanje pikic, so pri pediatrinji svetovali, da vsaj še prihodnji teden ostaneta doma – v kolikor je to možno. Obdobje respiratornih virusov je namreč na vrhuncu. Doma sta sicer že skoraj štiri tedne in priznam, da že kar pogrešam vrtec😂. Zelo radi si nagajata, doživim tudi pravi sestrski pretep, kar me nekoliko iztiri, saj tega pri letu in pol res še nisem pričakovala – v takšni meri. Poleg tega je Timea postala zelo zelo ipična. Primer: pokaže da želi banano iz sklede, ti ji jo daš ona pa še dalje kaže v skledo in čez nekaj minut začne obupno kričati, tebi nič jasno, razmišljaš kaj za vraga bi rada, nato ji ponudiš drugo banano in solze zamenja za velik “lisičkin” nasmeh.

Nočne groze

Zadnji teden je pri nas doma še posebej pestro. Zakaj? Tisti, ki nas spremljate, veste, da žal spanje pri nas ni najbolj urejeno. Daleč od tega. In kaj se dogaja zdaj? Kolikor sem “pogooglala”, pa mi to sicer vse od nosečnosti več ni v navadi, Timea doživlja nočne groze. In kako to zgleda? Vsako noč, nekje okoli dve uri po tistem, ko zaspi, prične kričati, brca z nogami in rokami.

Vzamem jo k sebi, nekoliko se opira, nato pa se me oprime in me ne spusti. Držati jo morem v naročju. Z njo hodim po sobi, jo zibam, se vmes malo usedem, molim, da me ne “vseka” v križu,.. Pa tudi kako solzo spustim – ipak spadam med jamrajoče mamice. Kaj “češ” vsaj tisto minuto jamranja je lažje, he he. Ko jo želim ponovno dati v kinderpet, spet prične jokati. To traja uro, uro in pol. Nato se umiri in jo lahko odložim. V kolikor ne uspe, da bi jo položila v kinderpet, počnem to kaj sem rekla, da nikoli ne bom! Položim jo v mojo posteljo. Med tednom namreč Mitja ni doma, saj je službeno odsoten. Ni mi prijetno, saj so noči res naporne, med dogajanjem s Timeo, se zagotovo oglasi še Minea. Počutim se izčrpano, brez energije. Včasih se mi sploh ne da govoriti, kaj je za mene klepetuljo precej neobičajno.

Ponovno urgenca

Med tem smo bili ponovno na urgenci po tem, ko me je s Timeo tja napotila osebna zdravnica. saj ni bila prepričana ali se je rana zagnojila ali ne. Tam so ji gnoj iztisnili in ji predpisali antibiotično mazilo. Res se ji je žal v letošnjem letu veliko stvari dogajalo, katere so jo zagotovo prestrašile. Med drugim je bila bolana, imela nekaj dni vročino, ki je nismo mogli za dlje časa zbiti, zato je bila preteklo nedeljo pri dežurnemu, kjer so ji med drugim zbijali vročino s pomočjo zavijanja v mokre rjuhe, potem padec na radiator, lepljene, kjer je spet mogla biti povita, da ni premikala rok.. V glavnem veliko stvari za tako majhno glavico. Upam, da bo kmalu za nami in da najdem rešitev, kako olajšati te nočne groze, da bo bolje nje in meni, saj tako na dolgo rok zagotovo ne moreš funkcionirati.

Ima kdo izkušnje in bi jih želel deliti z menoj?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s