naš vsakdan

Ostala sem brez besed: to morem deliti z vami

50440741_1999217133713377_538593022087004160_nTo pa morem deliti z vami! Ostala sem brez besed. V šoku. Timea in Minea še nič kaj ne govorita, razen osnovnih besed: mama, ata, ne, ja še ne znata😂, am-am, tu, ajs, pssst,.. Znata pa na ogromno stvari pokazati, pa tudi narediti. Zadnjič Timei rečem nesi v smeti, gre v kuhinjo, odpre vrata omare, vrže v koš… ko se preoblečemo rečem nesita v koš za umazano perilo in neseta v koš za perilo. Vg lavnem zdi se mi, da zadnji mesec vse ekstremno hitro dojemata. In zanimivo je kako vse spremljata in temu sledita. No dokler se ne zgodi to, kaj se je v nedeljo..

Pred spanjem, pred branjem knjigice, smo ponovile kje imamo nos, uho, zobke, itd.. in jaz sprašujem: Kje je ati? Pokažeta na Mitja. Kje je dedi? Pokažeta proti dnevni sobi. Kje je mama? Pokažeta proti dnevni sobi. Prosim? Tu sem, kaj vama je? Še enkrat vprašam: Kje je mama? Ponovno pokažeta ven. Nato pa probam drugače. Kje je mami? In pokažeta name. In to ponovita večkrat. Dejansko? Ugotovim, da za besedo mama kažeta proti babici. Haaaaalo :)) Za babico se odzoveta na besedo mama, tako kot jo kličem jaz, na mene pa z besedo mami. Priznam, vrglo me je na rit! Zakaj?

Posebno zaradi ene stvari. Ker sem mojo mamo večkrat zezala. Alergična je namreč na besedo BAKA 😂. Ko sem to ugotovila, sem v bodoče redno prakticirala, ko sem jo hotela malo zaj*******. Evo sedaj pa sem dobila “nazaj”. MAMA. Mama? Si vesela?🤣💜

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s