naš vsakdan

Premalokrat obsedim in uživam v pogledu nanju

Kot sem obljubila, se oglašam po prvem obisku solne sobe. Začelo se je pestro, saj sem komaj končala z delom v službi in že letela po Timeo in Mineo, ki sta še spali. Ker smo bile čez pol ure naročene, sem ju morala zbuditi. Ko smo prišle v Solni kristal sta se čisto navdušili nad mini klopco v predprostoru kjer smo se sezule, tako da že razmišljam o nabavi le te in kam jo postaviti. 🙂 Ko smo vstopile v solno sobo, sta se več kot očitno počutile čisto domače, osvojile so ju igračke. Zanimivo, da imata nekatere igrače doma popolnoma identične, pa se jih ne dotakneta, tam pa sta bili čisto “nori”.

Solni Kristal – solne terapije Maribor.

Zagrabili sta vedri in lopatke in se igrali, med tem pa radovedno vsake toliko pogledali po prostoru. Super smo se zabavale, celo malo zaplesale ob otroških pesmicah, ki so se predvajale. Terapija je trajala 20 minut, čas je zares hitro minil. Zdelo mi je, da smo šele prišle in že se je ugasnila lučka. Malo sem se zamislila, kako premalokrat obsedim in uživam v pogledu nanju. Tako, da je to zagotovo še en plus, da imamo malo časa samo za nas tri. Nadaljujemo naslednji ponedeljek. Tokom prihodnjega tedna smo naročene trikrat.

Solna soba, v kateri se Timea in Minea igrata med solno terapijo je prostor v celoti obdan s soljo. Na tleh je groba morska sol, na stenah in stropu se nahaja debela plast kamene soli. Kot mi je ob obisku pojasnila Barbara iz Solni kristal, sama solna soba nima učinka na naše počutje ali zdravje. Terapevtski učinek se doseže z uporabo medicinske naprave imenovane halogenerator. Ta se uporablja za mletje in drobljenje 99,99% čiste soli v mikro delce. Ti delci so razpršeni v prostor v obliki suhega aerosola soli, ki deluje kot pomoč pri dihalnih težavah in raznih stanjih kože. Brez tega torej ni solne terapije.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s