naš vsakdan

To se za poročeno žensko, mamo dveh otrok, pač ne spodobi

Pa je za mano.. prva noč zunaj, po skoraj treh letih. Ko sem rodila, sem rekla, da bom šla ven, ko bosta imeli pol leta. Ko je pol leta minilo, sem rekla, da bom šla, ko bosta prespali noč. No, ker ni bilo videti, da se bo to zgodilo, sem moje načrte ponovno spremenila. Le ene stvari sem se držala – Tjaši sem rekla, da želim, da ko greva ven, greva na Vigorje! Naprej pa itak, kaj bom oblekla? Največji problem so vedno čevlji, saj imam ogroomno nogo (42) in ravno nimam veliko izbire v trgovinah. Po obhodu trgovin, sem obupala in se odločila, da bom šla pač v teniskah. V eni izmed trgovin kupim sako, torbico.. in kaj se nato zgodi? Itak ne grem oblečena v to kaj sem si kupila. 😀

Po celem dnevnem šihtu sem se spraševala kako bom sploh zdržala, saj sem na veliko zehala in z mislimi že bila z eno nogo v postelji. Po kratkem druženju pri Tjaši, smo se odpravile noči naproti. Glasba me je v sekundi prebudila. Bilo mi je nenavadno: Mati vuniii si :). To je bila prva noč, ko je Mitja sam prevzel malecki. Nisem dvomila v to, da mu ne bi šlo, a vseeno sem vmes pomislila kako so, če spijo ali imata nočni party. No Mitja mi ni poslal niti enega sporočila, ko sem mu v nedeljo rekla kako to, pa je rekel: Tea ven si šla, zakaj si sploh študirala na nas. Haha, kaj res? Kaj naj bi kar odmislila, da imam doma dva otroka, ki bosta prvič spala brez mene? Ampak ja, jasno mi je, da mame smo pač mame in da moški nekaterih stvari pač ne morejo razumeti.

Bil je super večer, nimam kaj dodati. Definitivno za ponoviti. Prespala sem pri Tjaši, da bi se lahko tako vsaj malo spočila. In ker sem vedela, da se lahko malo “zalomi” – dolgo nisem spila kakšnega kozarčka, in pustila sem tudi to možnost, da bo padel še kakšni, dva, tri… Seveda, to se za poročeno žensko, mamo dveh otrok pač ne spodobi ne? Žal mi je, morem vas razočarati, viski se je spogledoval z mano in nisem se mu mogla upreti. In ni mi žal! Sprostila sem se, sploh nisem vedela, da mi manjka plesa, da mi manjka glasba, druženje na tak način… S Tjašo sva zdržali vse do 4.30. Če bi me kdo vprašal dan prej, bi rekla, da to nikakor ni možno.

Do 11. sem veselo kraljevala na kavču (pa še kje drugje) nato je moja družinica prišla pome in odpravili smo se novim dogodivščinam naproti.

Še malo se bomo solile

Danes gremo v solno sobo, imamo zadnjo terapijo, nato sledijo obnovitvene. Dolžna sem vam še nekaj odgovorov in sicer kakšne so same kontraindikacije in v katerih primerih se ne smeš “solit”. Barbara iz Solnega kristala mi vedno vse v nulo razloži, tako, da sem jo prosila, da kar ona odgovori na ta vprašanja.

“Solna terapija je popolnoma varna in učinkovita naravna metoda izboljšanja zdravja na področju dihal in kože ter ohranjanja dobrega počutja zaradi sprostitvenega in regenerativnega učinka, vendar ni zdravilo. Vsakdo z resnimi zdravstvenimi težavami se mora pred obiskom solne terapije pogovoriti s svojim zdravnikom.”

Če zbolimo med izvajanjem solnih terapij se le te prekinejo za čas izboljšanja stanja in se nato ponovno nadaljujejo, saj predstavljajo takrat za organizem še dodatno obremenitev, ki pa je ne potrebuje. Prekinitve med intenzivnim izvajanjem solnih terapij (kuro) niso priporočljive, ker se proces čiščenja dihalnih poti tako prekine in/ali podaljša. Do krepitve dihalne sluznice pa niti ne pride oz. z zamudo.

Solna terapija se ne izvaja v naslednjih primerih: akutno stanje respiratornih bolezni, krvavitev, aktivna tuberkoloza, srčna popuščanja, nalezljive bolezni, vročina, notranje bolezni v akutnem stanju, zastrupitve, potrebe po kisiku, težke bolezni jeter, težka obolenja srca,
pluvanje krvi in/ali nekontrolirana hipertenzija

V kolikor vas zanima še kaj več, se lahko obrnete na Barbaro TUKAJ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s