naš vsakdan

Spomladi smo zaključili kuro solnih terapij, kako pa naprej?

Poletje se hitro bliža h koncu in prav je, da nadaljujemo tam kjer smo končali – oz. nadaljujemo s solnimi terapijami. Štiri tedne sta Timea in Minea preživeli na morju, med borovci, kar je po mojem mnenju izredno koristno. Tudi sama sem vso otroštvo preživela na morju cele poletne počitnice, k sreči mi je bila ta možnost dana. Pika na i pa bo zagotovo “soljenje” :).

Kura solnih terapij se, za tiste, ki še ne veste, izvaja v preventivne namene za izboljšanje imunske odpornosti organizma in dihal v jesenskem času, najbolje s pričetkom konec avgusta ter v spomladanskem času s pričetkom februarja ali marca. Po kuri solnih terapij se priporoča nadaljevati s solnimi terapijami, in sicer pri akutnih težavah enkrat na 14 dni v obdobju od jeseni do pozne pomladi ter pri kroničnih težavah najmanj enkrat na teden v enakem obdobju.

Seveda se pogostost vzdrževalnih terapij prilagaja vsakemu posamezniku in doseženim rezultatom po kuri solnih terapij. Solna terapija se v poletnem času izvaja samo v primeru pojava težav z dihali in kožo ali kot nadomestek skoka na morje. Več vsebin o solni terapiji in vzrokih zakaj se pojavijo določena bolezenska stanja lahko najdete na Fb strani Solni Kristal.

Žal ni bližnjic

Težav z dihali se je priporočljivo lotiti tudi celostno, saj so dihala in črevesje – debelo črevo povezani. Za začetek je priporočljivo iz jedilnika odstraniti ali zelo zmanjšati uživanje mlečnih izdelkov živalskega izvora (mleko, jogurti, skuta, sir, smetana, …). Raziskave so namreč pokazale, da mlečni izdelki zgoščujejo sluz na naših sluznicah in naravni odziv naših sluznic je, da posledično začnejo proizvajati še več sluzi, ker se želijo znebiti te zgoščene sluzi. Takrat pa se znajdemo v začaranem krogu, če nismo pripravljeni kaj spremeniti. Za obnovo in krepitev črevesne flore se priporočajo probiotiki.

Ste za, da naredimo eno nagradno igro za solne terapije v Solnem Kristalu.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s