naš vsakdan

FOTO: Pa jo imamo – prvo čisto našo smrekico

Obožujem praznično vzdušje v stanovanju. Zato se že dolgo več ne držim tradicije postavljanja smrek, ampak jo postavim takrat, ko si zaželim. Prejšnji božič smo živeli pri mojih starših, tokrat smo torej postavili prvo skupno v našem domu. Najprej je bilo potrebno nabaviti smrečico, saj se je med selitvijo in renoviranjem stara nekje izgubila ( našla sem jo dva dni po nakupu nove, ampak nisem nič jezna 🤣 ). Prave tokrat nisem želela imeti, sem pa vedela, da hočem, da je polna, gosta in višja.

Prvi dan, ko sem imela čas, sem se odločila v nabavo. In po 10-ih minutah izbrala pravo. Že na daleč sem vedela, da bo moja. 🙂 hop-peljem domov in jo postavim, obesim še lučke. Tako je bila pripravljena na čudežni trenutek, ko bomo se uspeli uskladiti in jo skupaj okrasiti. Okraski so čakali v veliki škatli v spalnici in čeprav me je mikalo, da bi jo postavile same z Mineo in Timeo, sem si nato rekla ne! Ati mora biti zraven.

Že brez okraskov mi je bila čudovita. Točno taka kot sem si želela. Pogled na njo me pomirja. Če bi bilo po moje in če bi imela toliko lučk, bi se verjetno vso stanovanje svetilo na polno. 🤣 no.. po nekaj dneh pa končno trenutek, ki smo ga čakali.. Ati je prišel domov nekoliko prej kot navadno, tako da smo lahko izkoristili priložnost. Izbira barv in okraskov je bila moja, Mitja pri tem nima nekih komentarjev, saj na te stvari ne daje toliko pozornosti.

Aja. Imamo dvojne različne lučke, kar mi ni najbolj všeč, ampak imeli smo jih doma zato sem se “stisnila” za nakup novih. 🤣 Izbrala sem bele in zlate kroglice. Za njih sem dala okoli 15 evrov za vso smreko. Dodala sem lesene okraske: angelčke in zvezdice – za okrog 30 okraskov sem na Ebayu dala manj kot tri evre.

Najprej smo seveda kroglice vzeli iz škatel in pripravili žice, da jih lahko obesimo. Že tedaj sta Timea in Minea z radovednimi očmi gledali kaj delam. Kaj kmalu sta se pridružili. Ko so bile vse kroglice pripravljene pa – akcija. Mali dve sta se okraševanja lotili kot da sta to že ne vem kolikokrat počeli.

S previdnostjo sta jih obešali na vejice. Najprej čisto spodaj, povsem v svojem stilu, nato pa Timea kot Timea, leti po stolček, ga da tik ob drevešček in stopi gor. “Kaj pa si ti mislila mami, da bom samo spodnji del smreke okraševala?🤣” Kmalu za njo hitro ponovi še Minea.

Po nekje eni uri je naša smreka končana. No skoraj.. Pri tem je bilo razbitih kar nekaj bunkic, a rečimu temu, da je to bilo zgolj za srečo. V glavnem manjkalo mi je še nekaj: bele in zlate pentljice. Te sem kupila naslednji dan. Za nekaj čez 30 pentljic sem dala 3,20 evrov.

In končni izdelek? Meni je čudovita. Ampak nisem profi fotograf, da bi jo pofotografirala v vsej njeni veličini. 🤣🥰

Naj vam še izdam nekaj.. na kar nisem najbolj ponosna, ampak okej. Moji žabi sta na več mestih dali na vejice dve, tri bunkice.. in skoraj bi na koncu začela “popravljati”, pač devica po horoskopu, neki red si ustvariš v glavi in ga forsiraš, ampak k sreči me je opomnil moj najboljši prijatelj Marko ( njun boter ): Tea?! Ne moreš tega narediti. To je prva smreka, ki ste jo postavili skupaj. To sta Timea in Minea naredili..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s