naš vsakdan

Bravo punci moji

Se spomnite, da sem pred časom pisala o dudicah in pleničkah? No, prišel je tisti veličastni trenutek, ko lahko ekstra pohvalim moji punci. Poslovili sta se od dudic. 🙂 👏 Zgodilo se je veliko bolj enostavno kot sem mislila. Že dlje časa sem jima pripovedovala kako bo Božiček odnesel dude drugim dojenčkom, ker sta onidve že dovolj veliki, da jih ne potrebujeta. Potem sem ugotovila, da se jočeta, ko ga vidita – kjerkoli. Še lutke, ki jo imamo doma, sta se vstrašili. Razmišljala sem, če sem slučajno zaj**ala?😱 Bogve kako sta si vse skupaj razložili in mislita kakšen tat je ta Božiček, da bo odnesel njima ljube dude. 

Na Božično večer sta dobili precej daril. Midva sva se odločila, da najino darilo, nastaviva ponoči, da bosta nekaj dobili tudi drugi dan in ne vse naenkrat. Kupila sva jima nova stolčka, saj sta bila prva iz pene, precej “znucana” in premajhna. Znanka mi je svetovala, da se odločim za nakup Ikeinega stolčka in ni mi žal, saj sta Timea in Minea zares navdušeni. Nekaj daril sem sicer po tem, ko sta jih odvili, skrila v omaro in bosta dobivali čez leto, saj ne želim, da se vsega naveličata.  

No..preidimo k bistvu. 🤣Zjutraj se zbudita, skrijem dude, gresta k dreveščku in pogledata darilo. Potem se zaigrata in za kratek čas na dude pozabita. Ko se spomnita pa jima lepo povem: Dobili sta ogromno daril in to zato ker sta bili pridni. Tudi dudice smo nastavili, da jih Božiček lahko odnese k drugim, manjšim otrokom. Ko začneta jokati jima povem, da moremo žal vsa darila vrniti Božičku, če želimo, da vrne dude. 🤣 konec solz. Sledi popoldanski počitek. Parkrat je bilo slišati duda.. in to je bilo to. Že tukaj sem si mislila uf, super, če bo šlo tako naprej. 

Popoldan nobenih težav, zvečer pa sta bili kot noč in dan. 😇👹Timea se je obnašala kot da dude nikoli v življenju ni imela, Minea je tri ure pojokavala in prosila zanjo. A z Mitjem sva se dogovorila, da ni šans, da se “vdava”. Odločili smo se in gremo “do konca”. Ko sem videla, da ni tako grozno kot sem pričakovala, pa sploh ni bilo pomisleka…

In od tedaj ni več nobenega vprašanja po dudi. 😮👏 Naslednji večer sta si v postelji prepevali: Duda luda čini čuda, duda luda bilo kuda.. z Mitjem sva se pošteno nasmejala. Zanimivo je tudi to, da je bilo prej obvezno, da imata dudo in ninkota. Sedaj sta pa istočastno z dudo, “odstranili” tudi ninkote. Sploh ne vem kje so.🤔 Dude pa so že shranjene za njuni spominski škatli!

Bravo punci moji! Ponosna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s