naš vsakdan

FOTO: Tako je videti naša nova dnevna soba

Kot obljubljeno nekaj o naši prenovi dnevne sobe. Morda ste pričakovali nevem kaj, ampak tako kot sem že povedala, želela sem elegantno, preprosto in predvsem tako, da se bom v njej počutila dobro.

Na internetu sem zasledila spodnjo fotografijo. In si rekla: “Takšno želim imeti!”

Spomnila sem se na klop, ki je bila v kompletu s kuhinjo, a je zaradi prostora nismo mogli uporabiti. Takoj sem jo povezala z mojo idejo..

Ko sem idejo predstavila Mitji je bil takoj za in zvečer je že pričel z delom. Nabavil je nosilec za omaro in za televizor. Drugi dan pa je prišel moj ati, ki je prebarval črne stene, ki so odslužile svojemu namenu.

Črna risalno-magnetna stena se je brez težav prekrila z Jupol Gold – strošek 20 evrov.
Strošek nosilca in elementov so bili cca 30 evrov. Tapete okoli 25 evrov.

Najprej sva želela kupiti leseno ploščo za na steno, a sva potem našla samolepilno tapeto, ki nama je ustrezala. Sva pa imela na podstrešju še desko, ki je prav tako pripadala kuhinji in je nismo potrebovali. No tukaj pride do prve težave, ki sva se ji sicer z Mitjem le nasmejala. Narobe je izmeril širino omaric in tako odrezal prekratko desko. K sreči pa je prišel hitro do nove ideje, iz lesa je izrezal “nogice” za desko, jih preoblekel v samolepilno folijo in na koncu je skupaj izpadlo še bolje kot sva si predstavljala.

Pred časom sem v Jysku kupila dva okvirja, ki sta bila precej znižana, mislim, da je eden stal okoli 9 evrov. Ker sta bila druge barve, sem se odločila, da še njiju oblepim s samolepilno folijo.

Najprej sem želela razviti naše družinske fotografijo, a bi bila cena ene okoli 20 evrov – malo predrago trenutno. Nato sem se spomnila na nekaj fotografij, ki smo jih v času karantene ustvarile skupaj s Timeo in Mineo. Po mojem mnenju je izpadlo zares luštno! 🙂

Manjkalo je le še nekaj zelenja, ki mi ga je prijateljica nabavila v Ikei. Skupni strošek: 30 evrov.

In to je končni izdelek nad katerim sem več kot navdušena. Prostor je prijetnejši, svetlejši, daje občutek, da je precej večji. Kakšna dodatna mini dekoracija pa ob svojem času.

Sive zavese sem menjala z zlatimi, ki jih je imela mama pa jih ni uporabila. Dokupila sem le dve stranski in kupila dve zlati prevleki za okrasne blazine. Strošek okoli 30 evrov.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s