O meni

Končno 20 kilogramov lažja

Hujšanje – zagotovo stvar, zaradi katere me zadnje tedne ogovori največ ljudi in morem priznati, da mi vsaka pohvala nariše nasmeh na obrazu, saj se spomnim na to, da mi je uspelo.

Borba z mojimi kilogrami traja po moje že vse od srednje šole, saj sem z njimi imela težave, še takrat, ko jih dejansko nisem imela. 🙂 Že ko sem se ukvarjala z manekenstvom sem bila med težjimi in spominjam se, da sem bila s tem precej obremenjena. Pika na i je bila, ko sem imela 17 let in sem dobila “dobronamerni nasvet”, da naj shujšam 15 kilogramov, saj imam sicer potencial za Miss Slovenije in bi bilo res škoda. Naj dodam, da sem na mojih 178 cm imela cca. 62 kilogramov. 

Z vsakim povratkom kilogramov, je prišel še kakšen dodatni

Da skrajšam… Zaradi prej omenjenega sem se začela počutiti debelo, neprivlačno, celo tako, da sem se prenehala kopati v kopalkah, vedno sem oblekla kakšno krilo ali pa ruto čez spodnji del. Začela sem tudi hujšati na takšne in drugačne nepravilne načine. In jasno, z vsakim povratkom kilogramov, je prišel še kakšen dodatni. In to se je v zadnjih letih le še stopnjevalo. Napačna hrana in bistveno premalo gibanja me je v zadnjih letih pripeljalo do kar 103 kilogramov.

Vedela sem, da ni ok, če ne danes pa zagotovo ni dobro na dolgi rok. O tem sem večkrat govorila s prijatelji, možem. Morem povedati, da sem lahko zelo vesela, saj moj mož z mojimi kilogrami nikoli ni imel težav, čeprav sem jih imela bistveno več od takrat, ko sva se spoznala.

Velikokrat mi je namenil kakšno pohvalo, tako kot na začetku, vmes in danes. A sama nisem bila srečna. Skrivala sem se za ohlapnimi tunikami, v črnih oblačilih, velikokrat, ko sem šla mimo ogledala, pa sem se vprašala, če mi je to res potrebno.

Februar 2022 in avgust 2022

Fit akademija 6

Konec lanskega leta je beseda ponovno nanesla na to, da bi želela nekaj storiti. Za Mitjev rojstni dan sem dobila darilo tudi jaz. Tjaša sporoči, da začneva hoditi na zumbo. Moj pokojni prijatelj Marjan je namreč Tjaši nakazal denar za karto in ji skorajda ukazal, da me odpelje. Žal se vseeno nisva mogli uskladiti, zato je to padlo v vodo. Januarja pa se ustavim na spletni strani Fit akademije in si ogledujem fotografije, na katerih so prikazani uspehi številnih punc. Prijavim se, tako – nekoliko z rezervo.

Pride februar, knjižica s fit recepti je že doma, prve vadbe so naložene, a v moji glavi še vedno ni tistega klika. No po nekaj dneh pa vendarle… naredim seznam hrane, ki jo potrebujem in v nedeljo zvečer vse uredim v spletni trgovini. Naslednji dan so vse sestavine doma in izgovorov ni. Še isti dan si pripravim prvi obrok po navodilu Fit akademije 6, ki me navduši. 

In tako se je samo stopnjevalo. Tehtanje hrane, preverjanje etiket na embalaži, seštevanje kalorij.. Ja, tudi za to sem nekoč prijateljici, ki se je hujšanja lotila s podobno metodo rekla, da tega pa jaz že ne bi počela! No, to je tisto, zarečenega kruha se največ poje. Po dveh, treh mesecih, tehtanja hrane več ne potrebujem, saj sem v večini dobila občutek koliko in kaj. Kalorije seštevam le okvirno, v mislih. Moj vnos je bil 1800 cal na dan, nato sem ga počasi znižana na 1500, spet povišala in danes jem cca. 1600 do 1800 kalorij dnevno. Seveda kakšni dan bistveno več, kakšni dan manj.

Nikoli več si ne dovolim, da si česa ne bi privoščila. Danes vem, da si lahko, ampak da pojem en piškot in ne več deset. In da pojem en kos torte in ne več tri. Ko grem na kebab, ja, še vedno kdaj grem, naročim brez omake. Ko grem v McDonald’s izberem tortiljo, namesto pomfrija si velikokrat izberem kaj drugega. Po dveh fit akademijah mi je jasno, kako zadeva funkcionira. Zato vsem, ki si želite izgubiti kakšni kilogram, svetujem.. poskusite, vpišite se. Kmalu se namreč prične nova Fit akademija 8.

Morje 2021 in 2022

K hujšanju sem spodbudila tudi mamo in danes ima tudi ona skoraj 20 kilogramov manj. Pripravljala sem ji obroke tako kot sebi. Vsak večer sem si namreč vzela čas, da si pripravim zajtrk, malico in kosilo. No, da sem čisto natančna, do moje uradne -20 mi manjka še 0,7 kilograma, ampak dajmo.. zaokrožimo ne! =)

Torej danes imam nekaj manj kot 84 kilogramov, želim si jih izgubiti še cca. 5, ne bom požrešna 🙂 Moj cilj v prihodnjih mesecih je, da začnem še telovaditi, v tem namreč nisem dobra. Telovadila sem le mesec in pol.

Na tem mestu bi se rada zahvalila vsem, ki me na moji poti do boljše sebe podpirate. ❤

Rada vas imam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s