naš vsakdan

Vodene koze dvakrat? Huje kot prvo leto vrtca

V začetku oktobra se odpravljamo v vrtec, oblečeta se sami, ko želim Timei popraviti spodnjo majčko pa gledam, kaj so te pikice? Nekaj dni pred tem so v vrtcu obesili obvestilo, da so se pojavile vodene koze. Itak pomislim, da je to to! Pogledam Mineo in tudi ona je polna izpuščajev. Obvestim pediatrinjo, povem, da jih imajo v vrtcu, da mi nekaj nasvetov in dogovoriva se, da prideva na kontrolo le, če bo hudo. Dva tedna sta naokoli, vrneta se v vrtec, misleč, da sta koze preboleli res v mili obliki.

Po tem se začne pravi začaran krog obolenj

Nekaj dni sta v vrtcu, kmalu ponovno doma. Prvič se srečamo z laringitisom. Iz čiste nule, brez predhodnega kašlja, Minea dobi napad. Priznam, da sem nekoliko panično odreagirala, saj mi je izgledalo kot da se duši. Poklicala sem pediatrinjo, kjer so naju takoj sprejeli. Dobila je Deksametazon sirup, ki je umiril napad. Po nekaj dneh je bila ponovno super. No.. pa zakuha Timea, dva dni vročine in ponovno vse okej. Jupi.. bo tokrat mir? Po nekaj dneh z Mineo obiščem dežurno pediatrinjo, saj sem mislila, da se ji je kaj zaletelo, čudno je namreč požirala, pomislila sem celo na kakšno dlako naše Jane. Domov sva odšli z antibiotikom: streptokok angina. Za nagrado sva naslednji večer obiskali urgenco, saj je ponovno dobila laringitični napad. Na pediatriji so ji dali inhalacije z adrenalinom in ponovno Deksametazon sirup.

10 dni nazaj se Minei vnamejo očke, v četrtek gresta ponovno v vrtec, a čez vikend oko zateče Timei. Noro si mislim, kdaj bo konec? Ker je bila včeraj veka super, sporočim, da se vračam v službo. Zvečer, ko ležim z njima v postelji čutim, da je Timea topla. In jaz kot jaz, hodim čez noč preverjati, kako je. Ko jo pobožam po hrbtu pa izpuščaj pri izpuščaju. Posvetim in šok: Kako spet? Saj smo jih imeli oktobra!

Naročiva se na kontrolo.. Ja, ni dileme, to so vodene koze 100%. Izpuščaji so sicer videti skoraj enako kot “prvič”, le da so tokrat zelo vodeni, pojavili so se že praktično povsod, tudi po lasišču. Kako to? Kaj je bilo potem tisto v oktobru? Pediatrinja meni, da je verjetno šlo za kakšno virozo s podobnimi simptomi kot pri vodenih kozah. Dejstvo je, da sta zadnja dva meseca takšna, kot jih ne pomnijo.. številna obolenja, nekatera z novimi, drugačnimi simptomi. Oglasilo se mi je nekaj mamic, ki naj bi se jim zgodilo enako, pediatri naj bi rekli, da je verjetno pri prvi blažji obliki prišlo do premajhne zaščite.

Pretekli teden je v vrtcu manjkalo več otrok zaradi vodenih koz, tako da so ponovno prisotne. Pred nekaj trenutki sem tri izpuščaje videla tudi pri Minei. Upam, da je tokrat to to, da ne bo preveč hudo in da se kmalu ta norišnica zaključi. K sreči lahko, kar se službe tiče, veliko naredim od doma, saj sem večina zadolžena za splet, tako da poskusim kombinirati, kolikor se le da. Včasih pa imam tudi to srečo, da mi kdo priskoči na pomoč z varstvom. Morem priznati, da sem od vsega tega še dodatno utrujena…… ❤ Ampak ok, samo, da bosta onidve okej. ❤ Tega trenutno sploh ni mogoče primerjati s prvim letom vrtca. Kako pa je pri vas?

zdaj pa jima dovolim obrnit na glavo vso dnevno sobo, vse v zameno za pol ure off.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s