Naokoli · naš vsakdan

Prvi “pobeg” na Madžarsko – Raj za otroke v Zalakarosi Fürdő

Kot obljubljeno še nekaj besed o našem oddihu v Zalakarosu, torej zgolj uro in pol iz Maribora. Na Madžarskem še nismo bili, ob iskanju, kam prihodnjič, sem preverila tudi ponudbo tam in bila presenečena. Rezervirala sem Hotel Freya Zalakaros, ki je s podzemnim hodnikom povezan s termami Zalakarosi Fürdő.

Gre za hotel z zgolj tremi zvezdicami, ki pa nas je presenetil. Izbrali smo dvoposteljno sobo z dodatnim ležiščem, in vidi se, da se otroci hitro navadijo nekaterih stvari, saj smo doslej v večini vzeli dve sobi, tako sta bili presenečeni, če bomo “tu not vsi spali”. Malo šoka, malo smeha. A izkazalo se je za prav simpatično odločitev :D. O hotelu še nekaj besed na koncu, zdaj pa hitro “pokukajmo” v terme. Hkrati bom vključila odgovore na vse, kar ste me spraševali. Podzemni hodnik je urejen, hitro se pride iz hotela tja, ni pa pretirano toplo ozračje.

Otroški del bi res lahko poimenovali “raj za otroke”

Čeprav ni najnovejše, ponuja vse, kar naši pikeci rabijo. Na voljo so številna igrala za dojenčke, malčke, kot malo starejše. Glede na vodna igrala je prilagojena tudi gladina vode. Za piko na i pa še trije notranji tobogani. In če bo na fotografijah izgledalo, da smo terme zakupili le zase, smo imeli zgolj veliko srečo, da ni bilo gneče :D. Super termin!

Na voljo je tudi družinska savna, ogreta na 40-45 stopinj, zraven je solna soba, kjer se lahko otroci igrajo, pri bazenih je tudi solna komora.

Ležalniki so v dveh nadstropjih, tudi zgoraj, kjer ni bazenov in kjer so igrala za otroke. Mi smo bili zgoraj, saj je ozračje toplo, prijetno, spodaj ob bazenih me je občasno malo zazeblo. Bazeni so med 32 in 34 stopinj Celzija.

Kar se tiče cen, v hotelu so precej nižje, recimo čaj ali pa Cocacola zgolj 1,20€. Ob bazenu pa je latte macchiato nekaj manj kot 3€, voda, ledeni čaj, sokovi in gazirane pijače pa cca. 2€. Na tem mestu morem dodati, da sem bila ful presenečena nad kavo. Ipak na Hrvaškem še nisem pila dobre, tako da so me Madžari presenetili 😀

Vprašale ste me tudi, kako je s previjalnicami itd.. Sem naredila en krog in poslikala. Imajo sobo za dojenje, noter je tudi mikrovalovna, stol za počitek, posebno previjalnico, sicer pa imajo tudi otroška stranišča.

Drugi del bazenov pa ponuja več vodnih atrakcij, iz notranjega bazen je tudi izhod v zunanji bazen. Tukaj so urejene tudi savne, kjer pa nisem bila, tako da ne morem poročati..

Da se vrnemo še nazaj v hotel..

Soba kot taka me ni zmotila, starejša je tudi kopalnica in hotel, čistoča je bila super, minus dobijo le občasne vonjave. V hotelu smo imeli polpenzion. Zajtrk je do 10. ure, kar je za nas odlično, saj se zbudimo okoli 9. ure. Zvečer je večerja od 18.30 do 20.30 ure. Mi smo bili s hrano več kot zadovoljni, to je ena tistih stvari, ko res lahko rečem, da smo bili presenečeni. Na tem mestu pa opozarjam, da jaz na dopustih ne gledam, koliko je zdrave hrane, kaj je nezdravo, če je dovolj mlečnega, če je brez glutena, itd.. Pri večerjah pa mi je bilo všeč, da je bilo raznoliko, da sem poskusila veliko novih stvari in da sem pri 95 odstotkih hrane, ki sem jo poskusila rekla mmm dobro je ali pa: ni slabo. 😀

Preden smo se odpravili na bazene, pa še igra v hotelski igralnici, kjer imajo sicer ob večji zasedenosti tudi delavnice in animacijo.

Po večerji smo nekaj časa preživeli na pametni igralni mizi, kjer smo igrali različne družabne igre ( top zadeva ), ko pa se je hrana “polegla” 😀 pa obvezno napihljivo igralo in ping pong. Na voljo je še nekaj igralnih aparatov, biljard.. čist dovolj!

Spraševale ste me glede sporazumevanja, jaz sem govorila angleško, moj mož nemško, ko ni “šlo”, smo uporabili tudi roke. Itak se vse zmeniš, ni pa to komunikacija na vrhuncu. 😀 Če zaključim: tukaj boste zagotovo preživeli super oddih, če boste morda kdaj malo zamižali na kakšno oko bo res top za vso družino.

Če se odločite zgolj za skok v terme: cena celodnevnega kopanja je za otroka starega med 3 in 6 let 7 evrov, za odraslega cca. 15 evrov. Cenik je na voljo tukaj. Mi se zagotovo še vrnemo.

Video si lahko pogledate TUKAJ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s