naš vsakdan

Drugi oddih v mestu Zalakaros

V januarju smo prvič obiskali Zalakaros in takrat sem z vami delila izkušnje s termami Zalakarosi Fürdő in hotelom Freya Zalakaros. Več o tem lahko preberete TUKAJ.

Ker mi je ostalo še nekaj starega dopusta, smo se pred dnevi ponovno odpravili v Zalakaros, tokrat v drugi hotel Park Inn. Odšli smo za tri noči, cena je bila 370 evrov s polpenzionom. Če bi izbrali all inclusive bi plačali 490 evrov. Kar pomeni, da je bila cena precej nižja, saj imajo v tem hotelu bivanje otrok do 6 leta starosti brezplačno. Če primerjam s prvim hotelom je ta veliko bolj moderen, ima svoje pluse in minuse.

Plus je soba in pa hodnik, ki je v prvem hotelu podzemni, tukaj povezan s pritličjem in na drugi strani s prvim nadstropjem. 1,2,3 si preko in zelo je topel, kar je super, da se ne rabiš dodatno oblačiti.

Nekoliko manj sem bila zadovoljna s postrežbo, kar pa ni nujno njihova napaka, morda smo le mi navajeni hitrejšega tempa in da vse dobiš hitreje. Tu si pač vzamejo čas.. 😀 Hrana je odlična, če sem mislila, da se bom tokrat “Pazila”, seveda ni šlo, saj je bilo toliko zanimivih jedi, da jih enostavno moreš poskusiti. Sploh pa sladice .. vrhunsko!

Moji hčerki sta sicer malo bolj izbirčni, tako da sta jedli bolj kot ne špagete, krompir, kaki košček mesa in je to bilo to. 🙂 Ampak se sedaj več s tem ne obremenjujem toliko kot sem se nekoč. Žal sem poslikala le malo, saj sem se maksimalno potrudila, da je telefon ostal v sobi.

Velik minus dobi igralnica, ki je res majhna, urejena le v enem kotičku, med tem ko je v hotelu Freya velika igralnica, kjer najdeš vse od a do ž in kjer smo preživeli veliko časa, prav tako brezplačen napihljivi grad. V Park Inn je na voljo le brezplačen ping pong .So pa tukaj na voljo tudi plačljivi avtomati, žetoni pa stanejo cca. 2 – 3 evre.

Smo si pa tokrat vzeli malo časa, da raziščemo tudi okolico in ugotovili, da mora biti v toplejših dneh tukaj res krasno. Sprehajalna pot, ki vodi tudi mimo jezera, igrišče, urejena je tudi kratka naravoslovna pot s številnimi tablami.

Zagotovo smo odkrili le delček, ampak dovolj, da nas je prepričalo, da se znova vrnemo. Predvidevamo, da se vrnemo jeseni.

Ni šlo brez presenečnj

Timea in Minea sta bili tokrat deležni velikega presenečenja. Tjaša je prišla na idejo, da bi z Markom prišla za eno noč. Tudi on je o tem, da se odpravljata k nam, izvedel šele na poti v hotel. Pol ure po tem, ko smo se razpakirali sta potrkala na vrata in seveda je sledilo neizmerno veselje. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s