naš vsakdan

Pa jo imamo! Šolska torba čaka na vstop v šolo

Oglašam se, da z vami delim eno novičko. Trenutek, ko se zaveš, da kmalu pa gre zares! Timea in Minea gresta septembra v šolo. Kupili smo šolsko torbo. Čisto spontano, brez googlanja in raziskovanja! Pa smo že en korak bližje :).

Videla sem, da imajo v starem Mercatorju razprodajo šolskih torb in smo šli pogledati. Timea si jo je izbrala v manj kot minuti. Ko sem videla še ceno, minus 70 odstotkov, pa sem si sama pri sebi rekla: “To mala moja, ti si čisto po mamici, kraljica popustov!” Navdušena si jo nadene na hrbet, hodi po trgovini in prvič reče, da komaj čaka, da gre v šolo. Do sedaj je bil jok, saj gresta na drugo šolo kot večina prijateljev iz vrtca. Minea rabi nekaj minutk več. Izbere si precej podobno Timeini, le da pinky ( nora na vse možne odtenke roze, med tem, ko je Timea zbrala vijolično ker je pač NK Maribor vijolični ). Mineo bom še malo navadila, kako se išče ceneje, ima še čas :D. Ampak tudi njena torba je bila znižana 25 odstotkov, tako da smo skupaj dali celo manj, kot bi v redni ceni za eno. Super nakup!

Seveda smo šle takoj k babi Štefki, da sta ji vse razkazali. S ponosom. Ko sem opazovala njiju, ko sta izbirali torbi, ko sta veselo pokazali vsem doma, mojim prijateljem, sem se vprašala, kam je šel čas? Ko pogledam ali pa mi Facebook ponudi spomine za nazaj in vidim, kako sta bili majhni, še v vozičku, čez nekaj mesecev pa že vstopata v šolo. NORO.

Odločitev, kam v šolo, je bila težka. Šoli, med katerima sva izbirala, ena je primarno tukaj, kjer živimo, druga prav tako na isti ulici, samo v sosednji mestni četrti, sta imeli pluse in minuse. Gledala sem avtobusne povezave, kje so moji starši bližje, teta, itd… No na koncu sem se predala in prisluhnila Mitjevi želji. In so vsi plusi prejšnje šole, ki posledično pomenijo minus drugi šoli, bili nepomembni. Mitja je bil namreč mnenja, da je ta šola bolj podobna “vaški” šoli in tu je ziher boljše. Če mi je že dovolil izbiro imen ob rojstvu, naj bo tokrat po njegovem, ne?

In kaj pričakujeta od šole? Kaj bosta pogrešali?

Timea: “Jaz upam, da se bomo čim več igrali. Všeč so mi živali. Ne bi se pa rada preveč učila. Moj ljubček gre v isto šolo kot Ela.
Bova pa lahko večkrat šli po šoli kar na sladoled.”

Minea: “Meni je tudi všeč šola, ker imajo dosti živali. Pogrešala bom Elo, vzgojiteljici in lubčeka. Jaa, na sladoled boma šle, začnima kar dnar zbirat.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s